nieuws

Kans op een Nieuwe Koers

In de tweede aflevering van de docusoap 'Kans op een Nieuwe Koers' maken we kennis met Jordy. Hij heeft zijn pleegmoeder geslagen en durft daarom niet meer thuis te wonen.
Woensdag 21 oktober is bij TV Oost de tweede aflevering te zien van 'Kans op een Nieuwe Koers', een intrigerend reisverslag van programmamaakster Jauke Boerdam. Drie weken lang voer ze mee met 'De Tukker', een zeilschip uit Enschede dat ontspoorde pubers een kans geeft op een nieuwe start.
Deze keer maken we kennis met Jordy. Hij gaat voor de tweede keer mee want thuis gaat het slecht. Hij heeft zijn pleegmoeder geslagen en durft daarom niet meer thuis te wonen. 'Het gaat toch weer mis als ik daar ben.' Tijdens de tweede week zeilen heeft hij opeens een sterke behoefte om naar huis te gaan. 'Ik wil nu met mijn zusje spreken, onder vier ogen, zonder dat er iemand bij zit!' Teamleider Gerbrand probeert Jordy te kalmeren. Maar Jordy houdt voet bij stuk. 'Of ik krijg nu verlof, of ik ga nu weg!' Gerbrand vindt de toon van Jordy niet prettig. 'Dat klinkt als een dreigement, Jordy en ik laat mij niet bedreigen. Maar als jij weg wilt, moet je gaan. Wij houden je niet tegen. Je moet wel beseffen dat je je dan weer niet aan de afspraak houdt, want de afspraak is dat je dit project afmaakt.' Toch pakt Jordy zijn boeltje, smijt zijn tas op de kade en wil boos het schip verlaten...
'Kans op een Nieuwe Koers' is elke woensdag te zien bij TV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Er zijn herhalingen op zondag om 16.40 en 19.40 uur. KLIK HIER voor uitgebreide informatie over De Tukker en de jongeren uit de serie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.