nieuws

Mini-Appeltaartje met pecannootjes

Mini-Appeltaartje met pecannootjes
Mini-Appeltaartje met pecannootjes
Ingrediënten (voor 12 taartjes):   - 2 appels(b.v. elstar, jonagold) - 3 takjes verse tijm - 80 gram grofgehakte pecannoten - 100 gram blanke rozijnen - 8 eetlepels stroop - 6 plakken bladerdeeg   Benodigheden:   - Ingevette muffinvorm (of kleine ovenschaaltjes)

Bereidingswijze:

- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes
- Haal de tijmblaadjes van de takjes
- Schep in een kom de appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar
- Halveer de deegplakjes. Bekleed elke holte in de muffinvorm met een half plakje bladerdeeg
- Schep dan het appelmengsel in de muffinvormpjes
- Bak de taartjes in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar
- Laat de taartjes ca. 5 min. in de vorm afkoelen
- Serveer de taartjes lauwwarm of koud en eventueel met een lekkere vanillesaus
EET SMAKELIJK!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.