nieuws
Mini-Appeltaartje met pecannootjes
Ingrediënten (voor 12 taartjes):
- 2 appels(b.v. elstar, jonagold)
- 3 takjes verse tijm
- 80 gram grofgehakte pecannoten
- 100 gram blanke rozijnen
- 8 eetlepels stroop
- 6 plakken bladerdeeg
Benodigheden:
- Ingevette muffinvorm (of kleine ovenschaaltjes)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes
- Haal de tijmblaadjes van de takjes
- Schep in een kom de appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar
- Halveer de deegplakjes. Bekleed elke holte in de muffinvorm met een half plakje bladerdeeg
- Schep dan het appelmengsel in de muffinvormpjes
- Bak de taartjes in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar
- Laat de taartjes ca. 5 min. in de vorm afkoelen
- Serveer de taartjes lauwwarm of koud en eventueel met een lekkere vanillesaus
EET SMAKELIJK!