Archief

Heracles wint vierde duel van het seizoen

Heracles Almelo heeft zondagmiddag de vierde overwinning van het seizoen geboekt. In Waalwijk werd promovendus RKC verslagen met 0-1.
Heracles begon sterk aan het duel, vooral de eerste twintig minuten was de ploeg van trainer Gertjan Verbeek een stuk feller dan de tegenstander. Na een kwartier werd de inzet beloond met een doelpunt, Bas Dost maakte de 0-1. Hij kreeg de kans van middenvelder Mark-Jan Fledderus. Na het doelpunt drong de thuisploeg meer aan, maar wist voor rust niet te scoren. Aan Almelose zijde was er nog een kans voor Darl Douglas, maar ook hij scoorde niet en daardoor gingen beide ploegen aan de thee met een 0-1 ruststand.
Vroeg in de tweede helft kreeg Everton een grote kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller zag zijn schot op de paal belanden. Even later kon aan de andere kant de doorgebroken Charlison Benschop zijn ploeg op gelijke hoogte brengen, maar doelman Pieckenhagen stopte zijn inzet. Na 72 minuten kreeg Benjamin de Ceulaer binnen de minuut twee gele kaarten en kon dus vertrekken. Na de rode kaart bleef RKC nog wel op zoek naar de gelijkmaker, de grootste kans was echter voor Heracles, Marko Vejinovic schoot in de blessuretijd nog op de binnenkant van de paal. Vlak daarna floot scheidsrechter Wouters voor het eindsignaal.

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 0-1

0-1 Dost (15)
Geel: Dost, Pieckenhagen
Rood: De Ceulaer (77/2xg)
RKC: Wevers, D. Mulder, Gudde (V. Mosselveld/62), Luirink, H. Mulder, Obodai, Berger, Varela (Metaj/46), De Ceulaer, Idabdelhay (Benson/46), Benschop
Heracles: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, V.d. Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Vejinovic/38), Fledderus, Douglas (Hakola/72), Dost, Everton (Schulmeister/87)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.