Programmanieuws

Noorwegen - Nederland live bij TV Oost

Komende zaterdag is voor het eerst een voetbalinterland live te zien bij TV Oost! Vanaf 17.00 uur kunt u kijken naar een rechtstreeks verslag van de damesinterland Noorwegen - Nederland.
Na de fraaie prestaties op het EK in Finland gaan de Nederlandse voetbalsters komend weekend beginnen aan de kwalificatiecampagne voor het WK van 2011 in Duitsland. De ploeg van bondscoach Vera Pauw trapt op zaterdag 24 oktober af in en tegen Noorwegen. De wedstrijd zal live te zien zijn bij TV Oost. Het verslag begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 18.50 uur.
De interland wordt gespeeld in het Nadderud Stadion van Bekkestua, de thuishaven van eredivisionist Stabæk. De verwachting is dat het een zware uitwedstrijd zal worden. Ook de Noorse vrouwen waren op het voorbije EK aanwezig en reikten net als Oranje tot de halve finale. Daarin was Duitsland, de latere Europees kampioen, met 3-1 te sterk.
FC Twente-speelster Marlous Pieëte maakt deel uit van de Nederlandse selectie. Haar clubgenoot Marloes de Boer kampt met een zware knieblessure en zal voorlopig niet kunnen deelnemen aan de kwalificatiereeks. Oranje strijdt samen met Macedonië, Slowakije, Wit-Rusland en Noorwegen om de eerste plaats in groep 2, die recht geeft op het spelen van play-offs voor de mondiale eindronde. Na de opening tegen Noorwegen volgen thuisduels met Macedonië (29 oktober) en Wit-Rusland (21 november) als opponenten. Het duel met Macedonië wordt gespeeld in het stadion van FC Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.