Persberichten

TV Oost gaat onrecht te lijf in ‘Recht wat Krom is!’

In een opvallend nieuw programma, geproduceerd in samenwerking met Noordkaap TV Producties van Alberto Stegeman, gaat RTV Oost onrecht in Overijssel in beeld brengen. In 'Recht wat Krom is!' kunnen mensen die zich niet gehoord voelen hun verhaal kwijt. Het kan gaan om een probleem met de overheid, een hoogopgelopen burenruzie, een geval van oplichting of een arbeidsconflict. 'Recht wat Krom is!' gaat op zoek naar de waarheid en probeert waar mogelijk de slachtoffers te helpen.
Donderdag 29 oktober is een eerste aflevering te zien bij TV Oost. Centraal daarin staat het verhaal van twee vrouwen die door dezelfde man financieel kaal zijn geplukt. Daardoor is één van de vrouwen in de schuldsanering terecht gekomen en woont de ander zelfs noodgedwongen in een caravan.
'Recht wat Krom is!' laat zien hoe de man op slinkse wijze vrouwen om zijn vinger windt. Nadat ze een relatie met hem aangaan en in veel gevallen zelfs met hem samenwonen, wordt pas duidelijk dat hij hen in grote financiële problemen brengt. Hij palmt de vrouwen zodanig in dat zij hun complete administratie aan hem toevertrouwen. En daar maakt hij vervolgens dankbaar gebruik van. Door rekeningen, boetes en belastingen niet te betalen, zadelt hij de vrouwen op met schulden die zo hoog oplopen dat ze financieel aan de grond raken. Op het moment dat de vrouwen in de gaten krijgen wat hij hen aandoet, neemt hij de benen en vertrekt naar het volgende slachtoffer.
Om te voorkomen dat nog meer vrouwen de dupe de dupe worden van deze man, besluit 'Recht wat Krom is!' hem ter verantwoording te roepen. Verslaggever Rob Vorkink treft hem op een parkeerplaats in Zwolle en confronteert hem met zijn daden.
Heeft u ook een probleem waarbij u hulp kunt gebruiken? Stuur dan een mailtje naar rechtwatkromis@noordkaap.nl.
'Recht wat Krom is!' is donderdag 29 oktober bij TV Oost te zien om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Meer informatie over de programma’s van TV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.
Voor meer informatie: Rob Vorkink, RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.