Archief

Koploper Twente heeft geen kind aan Groningen

Koploper FC Twente heeft de hoogste positie op de ranglijst zondag met verve verdedigd. In De Grolsch Veste werd FC Groningen met 4-0 verslagen.
Twente begon sterk aan het duel en stond na vijf minuten al op een 1-0 voorsprong. Miroslav Stoch kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot van afstand fraai binnen. Na ruim tien minuten had Blaise Nkufo de kans om de score te verdubbelen, doelman Brian van Loo redde echter knap op zijn kopbal. Vijf minuten later was er kans voor Kenneth Perez. De Deen nam een lange bal van Theo Janssen knap onder controle, maar zijn lob eindigde op het dak van het doel. Na ruim twintig minuten was het wel raak. Linksback Dwight Tiendalli maakte een doelpunt dat vergelijkbaar was met de eerste van Stoch, ook hij schoot vanaf de linkerkant van afstand binnen. Even later gaf scheidsrechter Blom geen penalty terwijl Bryan Ruiz onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Vlak voor rust kreeg Janssen een goede kans op de 3-0, maar de middenvelder schoot oog in oog met Van Loo naast.
De tweede helft kwam pas echt los na een uur spelen. Doelman Van Loo maakte een overtreding op Blaise Nkufo en kon met rood vertrekken. De spits schoot daarna zelf de toegekende strafschop achter invaller Luciano Da Silva. Na het doelpunt bleef Twente de beter voetballende ploeg en creëerde het nog enkele kleine kansen. Van Groningen hadden de Enschedeërs weinig te duchten. Ruim tien minuten voor het einde leefde het publiek in Enschede weer op. Ruiz leek een voorzet niet goed onder controle te krijgen, maar wist liggend op de grond de bal toch achter doelman Luciano te prikken. Invaller Akram kreeg vlak voor tijd nog een kans, maar hij kopte in de handen van Luciano. Diezelfde doelman tikte even later een schot van Ronnie Stam uit de kruising. Het bleef echter bij 4-0 en daarmee blijft Twente koploper in de eredivisie.

FC Twente - FC Groningen 4-0

1-0 Stoch (5)
2-0 Tiendalli (21)
3-0 Nkufo (62/pen)
4-0 Ruiz (80)
Geel: Holla
Rood: V. Loo (60)
FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Perez, Janssen (Akram/71), Ruiz, Nkufo (Wellington/78), Stoch (Parker/70)
FC Groningen: V. Loo, De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, V.d. Laak (Luciano/62), Ajilore, Lovre, Enevoldsen, Pedersen (Holla/46), Nordstrand (Matavz/68)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.