Archief

GA Eagles weer verder na verlenging

Go Ahead Eagles heeft opnieuw een verlenging nodig gehad om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. FC Emmen werd dinsdag pas na 120 minuten uitgeschakeld: 4-2.
De ploeg van trainer Andries Ulderink was lange tijd heer en meester in de Adelaarshorst en liet bij vlagen fraai combinatiespel zien. Go Ahead verzuimde alleen om de hekkensluiter van de Jupiler League al voor rust op een forse achterstand te zetten. Nu was de ruststand ‘slechts’ 2-0, door een goal van Reza Ghoochannejhad en een benutte strafschop van Halil Colak, nadat Maikel Kieftenbeld binnen de zestien werd gevloerd door Guus de Vries. Met name Kari Arkivuo, Sander Post en Colak kregen nog goede mogelijkheden om de score verder op te schroeven, maar wisten Emmen-doelman Zeinstra niet te verschalken. Emmen had in het eerste bedrijf weinig in de melk te brokkelen; een schotje van Malenovic, dat via een Go Ahead-verdediger net naast ging, was één van de weinige momenten van gevaar voor het doel van Remko Pasveer.
Aan het begin van de tweede helft leek Emmen even op te leven door het inbrengen van Beda, maar de Braziliaanse spits en Malenovic raakten alleen het zijnet. Vervolgens pakte Go Ahead Eagles de draad van de eerste helft weer op en kreeg het kopkansen voor Bus en Post, maar beiden mikten net naast. In het laatste half uur daalde de amusementswaarde. Toch kreeg de ploeg uit Deventer in de counter nog mogelijkheden, maar Colak speelde de bal te ver voor zich uit en Hollart schoot over. Pasveer leek een spannende slotfase te voorkomen, door een grote kans voor Steven de Blok onschadelijk te maken. Maar vier minuten voor tijd werd het alsnog 2-1 door een rake kopbal van Malenovic. Diep in de blessuretijd dwong Ripson nog een verlenging af namens FC Emmen door 2-2 te maken.
Net als in de vorige bekerronde, tegen de amateurs van Rijnsburgse Boys, stelde Go Ahead Eagles in de verlenging al snel orde op zaken. Post en Suk zetten de Deventer ploeg al vlot op een 4-2 voorsprong. Die klap kwamen de Emmenaren niet meer te boven.
Door de zege schaart Go Ahead zich bij de laatste zestien teams in het bekertoernooi. Wie de tegenstander wordt in de achtste finales wordt donderdag duidelijk bij de loting.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 4-2 (na verlenging)

1-0 Reza Ghoochannejhad (9)
2-0 Halil Colak (33/penalty)
2-1 Milos Malenovic (86)
2-2 Niek Ripson (90+3)
3-2 Sander Post (98)
4-2 Joey Suk (103)
Scheidsrechter: Janssen
Geel: De Vries, De Blok (FC Emmen)
Go Ahead Eagles: Pasveer, Droste, Bus, Maruanaya, Vosselman, Kieftenbeld, Hollart, Arkivuo (Suk/88), Ghoochannejhad (Reimerink/70), Post, Colak.
FC Emmen: Zeinstra, Bergsma, Gortz, Paridaans, De Vries, Denissen (Wakker/75), Ripson, Van der Ven (Beda/46), Stroeve, Malenovic, Poldervaart (De Blok/66).
Foto's: Erik Pasman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.