Programmanieuws

'Over mijn Lijf'

Vanaf dinsdag 3 november gaat TV Oost elke dinsdag de aandacht vestigen op een gezonde levensstijl met het nieuwe programma ‘Over Mijn Lijf!’.
Rode draad daarin is het programmaonderdeel ‘De Test’, waarin een bekende Overijsselaar wordt getest op zijn of haar conditie. Een lifestylecoach bekijkt de resultaten en geeft tips en adviezen. Daarnaast wordt in ‘Over Mijn Lijf!’ wekelijks iemand gevolgd die voor een grote fysieke uitdaging staat, zoals fors afvallen, langdurig revalideren, afkicken van een verslaving of zich voorbereiden op een langeafstandsloop. Verder wordt aandacht besteed aan de nieuwste trends op het gebied van bewegen, ontspanning en wellness.
In de eerste aflevering heeft presentatrice Monique Sleiderink een ontmoeting met oud-wereldkampioen wielrennen Bert Boom. Hij waagt zich als eerste aan ‘De Test’. Hoe is het veertig jaar na het behalen van de wereldtitel gesteld met zijn conditie? Heeft Bert zijn cholesterol en bloeddruk op peil? Lifestylecoach Adrie Bouma begeleidt hem en geeft tips en adviezen. Verder laat Monique zich heerlijk verwennen in de allereerste Boerderijspa van Nederland in het Twentse Nutter. En in ‘De Uitdaging’ neemt ze een kijkje bij de start van de loopclinics die oud-kampioen marathonlopen Marti ten Kate de komende maanden gaat geven in de aanloop naar de Enschede Marathon op 25 april 2010. Monique gaat op zoek naar een beginnende hardloper die het aandurft om de komende maanden door de camera gevolgd te worden.
‘Over Mijn Lijf!’ is met ingang van 3 november elke dinsdag bij TV Oost te zien om 16.40, 19.40, 22.30 en 00.40 uur.
Meer informatie over de onderwerpen plus allerlei gezonde tips en achtergrondinformatie is hier na te lezen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.