Archief

FC Zwolle zet Jan Everse op non-actief

FC Zwolle-trainer Jan Everse is per direct op non-actief gesteld. Everse en de club konden het vrijdagochtend niet eens worden over de ontbinding van het contract. In de wedstrijd tegen Helmond Sport nemen Claus Boekweg en Jaap Stam vrijdagavond plaats op de bank.
Reden van de breuk zijn de teleurstellende resultaten van dit seizoen. Dieptepunt was de bekernederlaag van afgelopen dinsdag tegen Jong De Graafschap. Ook in de competitie draait FC Zwolle slecht. De ploeg staat twaalfde, terwijl een plek bij de eerste vijf het doel is van FC Zwolle, dat zich de laatste jaren een vaste deelnemer aan de play-offs mocht noemen.

Grillig huwelijk...


De positie van Jan Everse bij FC Zwolle leek dit voorjaar al onthoudbaar. Toen zette het toenmalige bestuur de trainer op non-actief na de beruchte 'bitterballenaffaire'. Everse won de arbitragezaak en FC Zwolle moest hem een afkoopsom van 250.000 euro overmaken of hem in genade aannemen. Everse kwam terug in een nieuwe constructie. Even daarvoor was het bestuur al opgestapt.
Een jaar eerder knalde het ook al tussen bestuur en Everse. Everse eiste in maart een contract voor onbepaalde tijd. Het bestuur zag dat niet zitten. Erevoorzitter Gaston Sporre moest er aan te pas komen om de breuk te lijmen. Halverwege het seizoen 1998/1999 vertrok Everse ook al eens bij FC Zwolle. Na tweeëneenhalf jaar FC Zwolle ging hij naar eredivisionist Sparta.

Jan Everse (trainer)

1996/97 FC Zwolle
1997/98 FC Zwolle
1998/99 FC Zwolle - Sparta
1999/00 Sparta
2001/02 FC Jokerit
2006/07 FC Zwolle
2007/08 FC Zwolle
2008/09 FC Zwolle
2009/10 FC Zwolle
Everse speelde als voetballer onder meer bij Feyenoord en hij speelde twee interlands.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.