Archief

Galashow GA Eagles aan De Dijk

GA Eagles heeft vrijdag op indrukwekkende wijze de overwinningsreeks voortgezet. De Deventer ploeg won in een aantrekkelijk duel bij Volendam, 2-6.
GA Eagles, dat het altijd traditioneel lastig heeft aan De Dijk, begon sterk. Buitenspelers Reza en Colak hadden veel dreiging. Toch miste de ploeg in het eerste kwartier de scherpte om het overwicht om te zetten in een voorsprong. De Deventer ploeg nam na een kwartier wel de leiding. Sander Post reageerde attent op een kopbal van Bus, die via de lat op de schoen van de lange Est belandde, 0-1. De thuisploeg, die een zwalkende seizoensstart kent, stelde daar buiten een schot van Tuyp niet veel tegenover. Na een half uur verdubbelde Reza op zeer bekwame wijze de marge. Na een steekbal van Colak plaatste de vervanger van Patrick Gerritsen (handblessure) de bal met uiterste precisie in de bovenhoek, 0-2. Drie minuten later besliste de ploeg van trainer Andries Ulderink na een identieke uitbraak het duel. De Fin Arkivuo sneed met speelsgemak door de Volendamse-defensie en verschalkte Zwarthoed, 0-3. Vlak voor rust was oud-Eaglesspeler Dominque van Dijk dicht bij een treffer voor Volendam, maar hij trof de paal.
In het tweede bedrijf startte Eagles slecht. In de 46ste minuut kon Tuyp, na een misser van Droste (teruggekeerd van een schorsing) de 1-3 aantekenen. Even later leek Tuyp op weg naar de aansluitingstreffer, maar Pasveer redde uitstekend. Vier minuten later maakte Halil Colak aan alle illusies van de ploeg van trainer Edward Sturing een eind. Hij schoot de bal diagonaal in de kruising boven Zwarthoed, die in deze wedstrijd het grootste slachtoffer was van de fraaie scoringsdrift van de aanvalslinie van GA Eagles. Volendam deed in de persoon van Paul de Lange (strafschop, hands Droste) nog wel iets terug, maar het antwoord van Colak volgde snel. Met een vallend schot ging de bal vanaf twintig meter zeer fraai in de bovenhoek. De bal ging vier minuten later opnieuw op zoek naar de kruising, maar de lat stond deze keer een fraaie treffer van Arkivuo in de weg. De rebound was echter voor Sander Post, die ook vrolijk meedeed aan het doelpuntenfestival, 2-6. In de slotfase maakte Diego Michiels nog zijn debuut bij GA Eagles. En miste Jules Reimerink een uitgelezen mogelijkheid op de 2-7.

FC Volendam - GA Eagles   2-6

0-1 Post (21)
0-2 Reza (32)
0-3 Arkivuo (35)
1-3 Tuyp (46)
1-4 Colak (56)
2-4 De Lange (64)
2-5 Colak (68)
2-6 Post (75)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Hollart, Michiels, Meijers
Toeschouwers: 3.631
FC Volendam: Zwarthoed, Maynard, Schilder, De Wit, Meijers, De Lange, Platje, Van Dijk, Tuyp, Hofstede (Molenaar/62), Van Zaanen.
GA Eagles: Pasveer, Droste (Michiels/86), Bus, Maruanaya, Vosselman, Kieftenbeld, Hollart, Arkivuo (Kobussen/85), Reza (Reimerink/75), Post, Colak.
(foto's: Erik Pasman)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.