Archief

FC Zwolle verslaat Helmond Sport

FC Zwolle heeft goed gereageerd op het vertrek van Jan Everse. De ploeg won vrijdagavond in eigen huis met 3-1 van Helmond Sport.
FC Zwolle, dat door het vertrek van Jan Everse getraind werd door Jaap Stam en Claus Boekweg, begon voortvarend. De Hongaarse aanvaller Beliczky zorgde in de derde minuut, na een fraaie bal van Albert van der Haar, voor de 1-0. FC Zwolle drong na de vroege voorsprong verder aan, maar Rojer liet een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2 onbenut. De clubtopscorer vond Van Westerop op zijn weg. Even later miste een listig balletje van Arne Slot de finesse voor de 2-0. Helmond Sport had in het eerste bedrijf het meeste balbezit, maar verder dan een kans voor Joppen kwamen de Brabantse bezoekers niet. Tien minuten voor rust werd een fout in de defensie van Helmond opnieuw afgestraft. Ditmaal was het Rojer die de bal snoeihard achter Van Westerop werkte.
In het tweede bedrijf waren er aan het begin kansen voor zowel FC Zwolle als Helmond Sport, maar Vossebelt en Chida wisten de mogelijkheden niet te verzilveren. Helmond kwam vervolgens terug in de wedstrijd na een fraaie treffer van Veldmate. Toch herpakte de thuisploeg zich snel. Invaller Erik Bakker tekende met een fraaie volley de 3-1 aan. In de slotfase waren Chida en Voskamp nog dicht bij een treffer, maar zij raakten de lat. FC Zwolle klimt door de zege naar de tiende stek in de Jupiler League.

FC Zwolle - Helmond Sport  3-1

1-0 Beliczky (3)
2-0 Rojer (36)
2-1 Veldmate (75)
3-1 Bakker (80)
Arbiter: Sanders
Geel: Kras, Reijnen, Beliczky, Kazlauskas. 
FC Zwolle: Boer, Bakkati, Kras Botteghin, Van der Haar, Reijnen, Slot, Vossebelt (Keizer/60), Beliczky, Lopes (Guarino/83), Rojer (Bakker/61).

Helmond Sport: Van Westerop, Van der Sluijs, Paardekooper (Altheer/58), Joppen, Veldmate, Kazlauskas, Hocher, Leerdam, Chida, Voskamp, Andrade (Habraken/69).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.