Sweet Seventies Recepten

Brood

Brood bakken
Brood bakken
Ingrediënten:- 500 gram meel - 16 gram verse gist of 8 gram droge gist - 320 ml water op kamertemperatuur - 15 gram boter - 10 gram zout

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 220 graden.
Meng alle ingrediënten en kneed met de hand tot een soepel deeg (ca. 20 minuten). Of kneed  met een kneedmachine (10 minuten) of met een broodmachine.
Bedek het deeg met plastic en laat het 40 minuten rijzen. Druk het deeg plat en geef het de gewenste vorm. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Dek opnieuw af en laat rijzen tot het volume is verdubbeld (ca. 40 minuten).
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven op 220 graden.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.