Archief

Boekweg legt nadruk op verdediging

Bij FC Zwolle hebben interim-trainers Claus Boekweg en Jaap Stam deze week vooral aandacht gehad voor de defensie.
"Als je op de nul kunt spelen, maak je een stap in de goede richting", aldus Boekweg. Voorzitter Visser heeft deze week de spelers verteld dat ze zich op het voetbal moeten richten en niet op randzaken. Tot de winterstop blijven Stam en Boekweg de eerste selectie leiden. Daarna komt er een andere trainer.
FC Zwolle mist vrijdag in de uitwedstrijd tegen Telstar naast Bram van Polen, Dennis van der Wal, Zdenko Kapralik ook Ruud Kras. De verdediger kampt met een schouderblessure. Zijn plek centraal achterin zal worden overgenomen door Etienne Reijnen. De vrijgekomen plek op het middenveld wordt ingevuld door Cees Keizer. Het meespelen van Gergo Beliczky is nog twijfelachtig; hij gaf na de training van donderdag aan wat last van zijn enkel te hebben. Als hij niet kan spelen is Erik Bakker waarschijnlijk zijn vervanger. Aanvaller Danny Schreurs zit weer bij de selectie, maar heeft nog wel een conditionele achterstand.
Vorig jaar won FC Zwolle de uitwedstrijd tegen Telstar. Onder leiding van toenmalig interim-trainer Marco Roelofsen werd het 2-0 voor de Zwollenaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.