FC Twente met moeite langs FC Sheriff

FC Twente heeft donderdag het vierde groepsduel in de Europa League ternauwernood weten te winnen. De ploeg won in De Grolsch Veste door een doelpunt in de slotfase van FC Sheriff, 2-1.
FC Twente, dat met David Carney aantrad, begon slecht aan het duel. De ploeg speelde slordig en schonk de bezoekers uit Moldavië te veel ruimte. Toch kwam FC Twente op voorsprong. In de achtste minuut reageerde Miroslav Stoch attent op een scrimmage na een hoekschop. De Slowaakse aanvaller schoot de bal hard achter doelman Namasco. Na de openingstreffer bleef Sheriff de bovenliggende partij. Met name Kuchuk miste na dertien minuten een grote mogelijkheid, die hij in de schoot geworpen kreeg na knullig balverlies van Ronnie Stam. FC Twente herpakte zich na de tegentreffer en trok het initiatief naar zich toe. Bryan Ruiz kreeg vervolgens een mogelijkheid op de 2-0, maar hij schoot de bal naast.
In het tweede bedrijf probeerde trainer Steve McClaren met Tioté ten koste van Perez meer controle op het middenveld te krijgen. Aanvankelijk leek de thuisploeg daarin te slagen, maar in de 68ste minuut speelde de Ivoriaanse invaller een negatieve hoofdrol. Tioté promoveerde een voorzet van Rodriguez achter zijn eigen doelman, 1-1. Twente leek even van slag en had twee minuten later geluk dat Rodriguez nipt buitenspel stond. Nkufo kreeg aan de andere kant een grote mogelijkheid op een nieuwe voorsprong, maar de clubtopscorer schoot de bal naast Namasco. Twente leek te berusten in de puntendeling, maar een ingeving van Stoch bezorgde de thuisploeg alsnog de drie punten. De Slowaakse buitenspeler schoot de bal in de 89ste minuut onder de blunderende doelman Namasco door, 2-1.
Door de zege klimt FC Twente naar de tweede plek in groep H. Het andere duel in deze poule tussen Fenerbahce en Steaua Boekarest eindigde in 3-1.

FC Twente - FC Sheriff Tiraspol    2-1