nieuws

Radio Oost zet luisteraars aan het rekenen

Bartjens rekendictee
Bartjens rekendictee
Op vrijdagavond 20 november vindt op Hogeschool Windesheim in Zwolle de spannende finale plaats van Bartjens Rekendictee 2009. In de week voorafgaande aan het dictee zet Radio Oost haar luisteraars aan het rekenen.
Van maandag 16 t/m vrijdag 20 november zal Bartjens-presentatrice Marjolein Kool in het programma ‘Afslag Oost’ (16.00 tot 17.30 uur) de luisteraars elke dag een nieuwe rekensom voorleggen. Onder de juiste inzendingen wordt een leuk RTV Oost pakket verloot. De rekensommen zullen ook worden geplaatst op de website van RTV Oost. Marjolein Kool zal maandag 16 november tevens te gast zijn in het dagelijkse TV Oost programma ‘En Dan Nog Even Dit’ (17.20, 18.20, 20.20 en 23.30 uur).
Ruim 7000 mensen uit heel Nederland deden de afgelopen weken via internet mee aan de voorronden van Bartjens Rekendictee 2009. Via de website van RTV Oost deden meer dan 200 Overijsselaars mee, van wie er vijf zijn doorgedrongen tot de finale. Bij het Bartjens Rekendictee testen de deelnemers op een speelse en praktische manier hun rekenvaardigheid. Het evenement wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd.
Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.
Noot voor de pers/ niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Zweers, projectleider RTV Oost
Bijlage: foto Bartjens rekendictee

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.