nieuws

Brama voor het eerst in selectie Oranje

Wout Brama is door bondscoach Bert van Marwijk toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal.
De middenvelder van FC Twente is de vervanger van David Mendes da Silva, die zich heeft afgemeld vanwege een blessure. Brama zit in de selectie die de komende week oefeninterlands speelt tegen Italie en Paraguay. Het is voor het eerst dat de middenvelder uit Almelo voor Oranje wordt geselecteerd. Voorheen kwam hij wel hij uit voor Jong Oranje en Nederland B.

Brama in Oranje......

Al in de A-jeugd wordt Brama opgeroepen voor Nederland onder 18. Na zijn prille debuut doorloopt hij alle jeugdselecties tot en met Jong Oranje. Onder leiding van keuzeheer Foppe de Haan komt Brama tien keer in actie voor het hoogste jeugdelftal van de KNVB.
Vorige jaar november maakt de nu 23-jarige middenvelder zijn debuut in Nederland B. Tegen Jong Zweden verliest het team van onder meer Bergkamp en Neeskens met 3-0 van Jong Zweden. Daarna speelt Brama nog één keer voor Nederland B, dat inmiddels ter ziele is.
Toch wordt Brama op 10 november weer herenigd met het Oranjeshirt. Bondscoach Bert van Marwijk selecteert Brama voor het Nederlands elftal, omdat Demy de Zeeuw en David Mendes Da Silva zich hebben afgemeld bij de keuzeheer uit Deventer. Brama is daarmee de enige speler binnen de selectie van FC Twente die bij de selectie (23 spelers) van het Nederlands elftal zit.
Foto: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.