nieuws

‘Goldene Tulpe’ bij Radio Oost

Eind november worden de ‘Goldene Tulpe 2009’ uitgereikt, de bekendste Nederlandse publieks- onderscheiding op het gebied van Schlager en Volksmusik.
Presentator en initiatiefnemer is Wijbrand van der Sande, bekend van het Radio Oost programma Jetzt Geht’s Los. Het publiek kan nog t/m 14 november een stem uitbrengen via internet. In de uitzending van Jetzt Geht’s Los van zaterdag 28 november zullen de winnaars van de ‘Goldene Tulpe 2009’ bekend worden gemaakt.
Er kan worden gestemd via de website www.goldenetulpe.com. Daar zijn alle nominaties te vinden, plus allerlei wetenswaardigheden over de verkiezing. Vorig jaar zijn er meer dan 34.000 stemmen binnengekomen! De nominaties worden jaarlijks vastgesteld op basis van enquêteformulieren die werden uitgereikt tijdens evenementen met Volksstümliche Musik en de duizenden E-mails die Wijbrand van der Sande elk jaar ontvangt met aanvragen en verzoekjes.
Bij de Goldene Tulpe zijn er zes categorieën, met steeds vijf artiesten, groepen of duo´s. Aan het publiek wordt gevraagd om in elke categorie één stem uit te brengen. In elke categorie wordt een luisteraar die zijn stem heeft uitgebracht, beloond met een CD-pakket met zes actuele albums van de winnende artiesten. Ook krijgen deze winnaars de DVD ‘Wijbrand van der Sande präsentiert die Sieger der Goldene Tulpe’, die dit jaar in zeven Europese landen op de markt is gebracht.
Jetzt geht's Los hoort u iedere zaterdag om

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.