nieuws

Vegetarische Salade met Courgettes

In 'Goeiemorgen Overijssel' mag Marcel Spijkerman dit keer genieten van een heerlijke 'Vegetarische Salade met Courgettes'
Ingrediënten (10 personen):
- 2 courgettes
- 300 g feta
- 150 g pijnboompitten
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 2 vleestomaten
- 2 augurken
- 1 ui
- 1/2 rode paprika
- plukjes frisee sla

Ingrediënten Dressing:

- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- bieslook en peterselie
- 1 eetlepel honing
- zout/peper

Bereiding:

Eerst gaan we beginnen met het maken van een dressing... 
We gaan de peterselie en de bieslook wassen en daarna fijnsnijden. Dan gaan alle ingrediënten in één schaal en dit ga je goed mengen. En klaar is de dressing.
Verwijder nu de uiteinden van de courgettes en snij in de volle lengte dunne plakjes. Dit kun je doen met een snijmachine of met een kaasschaaf.
Je gaat dan de reepjes licht blancheren en spoelt ze af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Verbrokkel de feta, rooster de pijnboompitten en snijd de paprika, augurken, ui en de olijven in kleine stukjes. Ontvel eventueel de tomaten, verwijder vocht, pitjes en eventuele harde, witte delen en snijd het vruchtvlees in brunoise.
Meng de kaas, pijnboompitten, olijf, paprika, augurken, ui en tomaat door elkaar en breng het geheel op smaak met wat dressing.

Afwerking:
Buig de repen courgette rond tot een cirkel en zet ze vast met een cocktailprikker. Vul de rondjes met de salade, versier ze met een plukje frisée en sprenkel er nog wat dressing over.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.