Archief

FC Zwolle geeft winst in slotfase weg

FC Zwolle heeft vrijdagavond een punt behaald in het lastige uitduel bij FC Den Bosch. De bezoekers leken zelfs met tien man op weg naar de zege, maar Matusiwa bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand op 1-1.
FC Zwolle met Kapralik in de basis stichtte het meeste gevaar in het eerste bedrijf. Eldridge Rojer, Erik Bakker en Albert van der Haar konden echter niet overtuigen in de afwerking. Doelman Zaari bleef relatief eenvoudig overeind. Den Bosch, dat wel een overwicht had in De Vliert, kon moeilijk door de stugge defensie breken van FC Zwolle. Alleen Paco van Moorsel wist Diederik Boer tevergeefs te testen.
Na de eerste minuut van de tweede helft moest Zwolle verder met tien man. Said Bakkati sloeg Nieuwendaal, die niet meer verder kon, met een elleboog naar de grond en kon inrukken. Den Bosch leek met een man meer op weg naar de 1-0, kopte ook op de lat, maar de beste kansen bleven toch voor FC Zwolle: Den Boch-doelman Zaari redde knap op een goed schot van Sloten een poging van Botteghin werd nog net van de lijn gehaald. Den Bosch kon maar niet profiteren van het overwicht en dat stelde Zwolle in staat om de volle buit te pakken. Albert van der Haar werd neergehaald in het strafschopgebied en kon zelf vanaf elf meter voor de 1-0 zorgen. FC Zwolle leek de overwinning weg te slepen in de hoofdstad van Brabant, maar in de absolute slotfase tekende Matusiwa alsnog voor de 1-1. Het gelijke spel betekent het eerste puntenverlies voor het duo Stam/Boekweg.

FC Den Bosch - FC Zwolle   1-1

0-1 Van der Haar (78/pen)
1-1 Matusiwa (87)
Geel: Nieuwendaal, Reijnen, Kapralik, El Makrini, Matusiwa
Rood: Bakkati (46)
FC Den Bosch: Zaari, De Boer, Martha, Peters, Scheimann (Wijlaars/82), Van Moorsel, El Makrini, Nieuwendaal (Verbeek/49), Barakat (Matusiwa/68), Vorthoren, Caracciolo.
FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Kapralik, Van der Haar, Reijnen, Slot (Justiana/86), Bakker (Vossebelt/57), Lopes, Keizer, Rojer (Schreurs/71).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.