Ruiz redt FC Twente opnieuw in slotfase

FC Twente heeft zaterdag opnieuw in de slotfase de overwinning weten te behalen. De ploeg van trainer Steve McClaren won in De Grolsch Veste moeizaam van Vitesse, 1-0. Topscorer Bryan Ruiz behoedde zijn ploeg in de 84ste minuut voor duur puntenverlies.
FC Twente was vanaf de eerste minuut sterker dan de ploeg uit Arnhem. De grootste kans was voor Kenneth Perez, die zijn vrije trap echter op de lat zag belanden. Even later was de Deen ook met een kopbal dicht bij de openingstreffer, maar Piet Velthuizen hoefde niet in actie te komen. Daarna kwam ook Vitesse beter in de wedstrijd, maar doelman Sander Boschker werd niet echt beproefd.

In het tweede bedrijf kreeg met name Blaise Nkufo een aantal grote mogelijkheden, maar de Congolese Zwitser had zijn vizier niet op scherp staan. Vitesse leek met een punt weg te gaan uit Enschede, maar Bryan Ruiz toonde zich in de slotfase opnieuw trefzeker voor de koploper, 1-0. De overwinning betekent de negende zege op rij.

FC Twente - Vitesse 1-0

1-0 Ruiz  (84)
Arbiter: Jack van Hulten
Geel: Buttner, Van der Struijk (Vitesse), Stam en Stoch (FC Twente)

FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli (Carney/84), Perez (Parker/84), Tioté, Janssen, Stoch (Akram/90), Ruiz, Nkufo.
Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Van Diermen, Van der Struijk, Claudemir, Greene, Kaya, Jong-A-Pin, Buttner (Stevanovic/73), Pluim, Hofs (Nilsson/64).

Foto's: TC Tubantia