nieuws
Hartige banketstaaf
In 'Goeiemorgen Overijssel' deze week een verrassend recept voor een hartige banketstaaf...
Ingrediënten:
- 10 velletjes bladerdeeg , ontdooid
- bloem
- 250 gram rundergehakt
- halve theelepels oregano
- half teentje geperste knoflook
- 10 groene olijven (fijngesneden)
- 1 rode paprika(fijngesneden)
- mespuntje cayennepeper
- 1 scharrelei (eren)
Benodigdheden:
bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Spreid het bladerdeeg uit op werkvlak en laten ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol op met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap.
Meng het gehakt met oregano, knoflook, olijven en paprika. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Rol met natgemaakte handen het gehakt tot rol. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rond het gehakt. Druk de randen goed aan en leg de banketstaaf op de vouwnaad. Klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
Bak de staaf in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Veeg eventueel tussentijds met een dikke laag keukenpapier het vrijkomend vet weg.
Laat de staaf iets laten afkoelen en snijd in stukken of plakjes.
De hartige banketstaaf kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.