nieuws

GA Eagles onderuit bij FC Dordrecht

GA Eagles heeft vrijdag de derde nederlaag van het seizoen geleden. In en tegen Dordrecht kreeg de koploper verdiend klop, 2-0.
GA Eagles, dat aantrad zonder de geschorste Bus (voor hem speelde Maruanaya), speelde moeizaam aan de Krommedijk. Met name aanvallers Reimerink, Colak en Gerritsen, die vorige week nog veelvuldig door de defensie van MVV sneden, konden weinig gevaar stichten. Toch waren de beste kansen in het eerste bedrijf voor de koploper uit Deventer. Halil Colak, die opnieuw niet kon aarden in de spits, trof de lat na een zeer bekwame vrije trap en even later was het Maikel Kieftenbeld die de scherpte miste toen hij in de zestien verscheen. De thuisploeg werd slechts gevaarlijk uit standaardsituaties. 
Na rust begon GA Eagles slecht. De ploeg van trainer Gert Kruys kreeg via Delanoy binnen een minuut een grote mogelijkheid, die ternauwernood onschadelijk werd gemaakt door de inglijdende Vosselman, die later geel greep en geschorst is. Even later trof FC Dordrecht wel doel. Delanoy was de aangever en Sequeira kopte knap binnen, 1-0. De gastheer bleef domineren en kwam een kwartier later ook op 2-0. Kalisse reageerde attent op een afvallende bal en passeerde Remko Pasveer. Met de invallers Suk, Goochannejhad en Van Leeuwen probeerde trainer Andries Ulderink nog wat te forceren, maar ook zij konden niet voorkomen dat de koploper averij oploopt in de strijd om de bovenste plaatsen. 
De nederlaag bij FC Dordrecht, waar GA Eagles het traditioneel moeilijk heeft, betekent de tweede uitnederlaag van het seizoen. Ondanks het verlies blijft de Deventer ploeg wel koploper in de Jupiler League. De Graafschap en SC Cambuur, dat verrassend de periode verspeelde bij Zwolle, volgen op één punt.

FC Dordrecht - GA Eagles  2-0
1-0 Sequeira (49)
2-0 Kalisse (68)

Arbiter: Luinge
Geel: Vosselman, Breinburg

FC Dordrecht: Doedee, Van Muyen, Breinburg, Versluis, Shew-Atjon, Ramos, Delanoy, Kalisse, Sequeira, Zeefuik (Muhamadu/76), Verhoek (Plat/46).

GA Eagles: Pasveer, Michiels, Maruanaya, Parnela, Vosselman, Hollart, Arkivuo (Van Leeuwen/73), Kieftenbeld (Suk/73), Gerritsen, Reimerink (Reza/57), Colak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.