nieuws

Bloedproef Janssen: 0.8 promille

FC Twente-speler Theo Janssen had 0,8 promille alcohol in zijn bloed toen hij vorige week een eenzijdig ongeval veroorzaakte op de Auke Vleerstraat in Enschede. Dat is vier keer de toegestane hoeveelheid.
Dat blijkt uit de bloedproef. Janssen heeft van FC Twente de maximale boete gekregen en hij wordt tot eind januari 2010 geschorst. In een verklaring van FC Twente erkent Janssen dat hij vreselijk stom is geweest. Hij heeft na de wedstrijd tegen Vitesse bier gedronken en is daarna in de auto gestapt. In de Auke Vleerstraat is hij in een bocht over de kop geslagen. Daarbij raakte alle vier inzittenden gewond. Eén van de gewonden ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Voorzitter Joop Munsterman: “Het is onacceptabel dat een profvoetballer met drank op een auto bestuurt. Hierdoor brengt hij zichzelf en zijn omgeving in gevaar. Tevens dient een profvoetballer er zich van bewust te zijn dat hij voor met name de jeugd een rolmodel vervult.”

Theo Janssen: “Ik ben verschrikkelijk stom geweest. Ik heb na de wedstrijd bier gedronken om de overwinning te vieren en ben daarna toch in de auto gestapt. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik ben er 24 uur per dag mee bezig en hoop dat Kevin (Moeliker red.) volledig zal herstellen. Wat er is gebeurd vind ik voor hem en zijn familie het ergste. Ik heb ook de naam van FC Twente en het voetbal geschaad. Ik ben bereid alles ervoor te doen om dat recht te trekken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.