nieuws

FC Twente aan de bak na verlies tegen Fenerbahce

FC Twente heeft woensdag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Fenerbahce was met 1-0 te sterk en dus is FC Twente nog niet zeker van de volgende ronde in de Europa League. Over twee weken is het duel in Boekarest tegen Steaua mogelijk cruciaal.
In een slecht en open eerste bedrijf waren de eerste kansen voor de bezoekers uit Istanboel. Guiza, Roberto Carlos en Sahin losten in de beginfase een aantal schoten op het doel van Sander Boschker. De doelman van FC Twente hield zijn ploeg echter op de been. Nadien nam FC Twente, dat soms slordig speelde, het initiatief over. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor Perez, maar onder meer de paal en Demirel stonden de openingstreffer in de weg.
Ook in de tweede helft maakten beide ploegen veel fouten. Doelman Demirel liet zich de bal een aantal keer ontglippen waardoor Douglas en Ruiz een goede mogelijkheid kregen. Toch wisten zij niet van het presentje te profiteren. Na een uur spelen leek Ruiz alsnog het net te vinden, maar de international van Costa Rica schoot te laks binnen waardoor Roberto Carlos, die vandaag bekendmaakte dat hij in de winterstop naar Corinthians verkast, nog op tijd kon inglijden.
De ploeg van trainer Daum vocht zich nadien terug in de wedstrijd en kreeg via Alex goede mogelijkheden om de score aan de andere kant te openen, maar Sander Boschker toonde zich zeer betrouwbaar. Toch moest de doelman even later wel buigen bij een hoekschop van de Turken, die werd binnengekopt door Lugano, 0-1.
Twente leek niet van slag en kreeg via Stoch binnen een minuut meteen een kans om de stand weer gelijk te trekken, maar de Slowaak faalde in de afronding. In het laatste kwartier probeerde Steve McClaren nog wat te forceren, maar ook de invallers Bernard Parker en Luuk de Jong konden niet overtuigen. In de slotminuut leek Stoch alsnog voor de 1-1 te zorgen, maar de huurling van Chelsea stond buitenspel. Ook Fenerbahce kreeg een aantal goede mogelijkheden in de slotminuten, maar doelman Sander Boschker, die met recht werd verkozen tot man of the match, lag in de weg.

Doordat FC Sherrif in de slotminuten Steaua Boekarest nog langszij zag komen, heeft FC Twente plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand. Over twee weken gaat de ploeg van trainer Steve McClaren op bezoek in de hoofdstad van Roemenië.

FC Twente - Fenerbahce 0-1
0-1 Lugano (71)

Arbiter: Fernandez
Geel: Carlos, Demirel, Alex, Wederson, Lugano (Fenerbahce), Boschker, Douglas, Perez (FC Twente).
FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Carney, Perez, Tioté (Parker/82), Brama (De Jong/82), Stoch, Ruiz, Nkufo.
Fenerbahce: Demirel, Gönül, Lugano, Bilica, Carlos (Santos/76), Topuz (Baris/90), Sahin, Alex, Christian, Wederson, Güiza (Sentürk/83).

Foto`s: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.