nieuws

Uitreiking 'MVO Award 2009' te zien bij TV Oost

Presentatoren Made in Overijssel
Presentatoren Made in Overijssel
In een speciale en extra lange uitzending van het TV Oost programma 'Made in Overijssel' is dinsdag 15 december te zien wie de winnaar is geworden van de 'Kamer van Koophandel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Award'. Maar liefst 21 bedrijven uit heel Oost-Nederland hebben zich ingeschreven voor deze prijs, die dit jaar door de Kamer van Koophandel Oost Nederland voor het eerst wordt uitgereikt.
De Kamer van Koophandel wil met de MVO Award bedrijven stimuleren om aan de slag te gaan met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Dat dit al volop gebeurt, bewijst het grote aantal inschrijvingen: uit heel Overijssel kwamen de aanmeldingen binnen, van een supermarkt in Olst tot een bekende bierbrouwer uit Enschede. Detail- en groothandel, techniek en bouw, industrie en dienstverlening - alles is vertegenwoordigd.

Om mee te dingen naar de prijs moesten de bedrijven laten zien op welke manier hun onderneming aandacht besteedt aan de balans van de drie P's: People, Planet, Profit. Een deskundige jury lette er bij de beoordeling vooral op hoe de product- of dienstontwikkeling plaatsvindt, de wijze waarop maatschappelijk verantwoord ondernemen in de bedrijfsprocessen is doorgevoerd en de mate waarop mvo en duurzaamheid 'in de genen' van het bedrijf zitten. Het winnende bedrijf ontvangt uit handen van directeur Medy van der Laan van de Kamer van Koophandel Oost Nederland een stimuleringsprijs van 5.000 euro. Dit bedrag moet worden geïnvesteerd in de verdere verduurzaming van het bedrijf.

In het TV Oost programma 'Made in Overijssel' liet de afgelopen weken een aantal genomineerde bedrijven zien wat maatschappelijk verantwoord ondernemen voor hen inhoudt en wat het hen oplevert. De spannende finale van de MVO Award is te zien op dinsdag 15 december om 16.20 uur. Het programma wordt herhaald om 19.20 en 00.20 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.
Voor meer informatie:
Say Yeah Motion Media (producent), Kim Wagenvoort / Priscilla Harder
Tel.: 053 - 43 59 959 / E-mail info@say-yeah.nl / www.madeinoverijssel.tv

Bijlage: foto Marlies Claasen en Laurens-Jan Stam, presentatoren van de uitreiking van de KvK MVO Award 2009.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.