nieuws

TV-opnamen kerstnachtdienst in Vroomshoop

Voor het achtste achtereenvolgende jaar organiseert RTV Oost in samenwerking met museum TwentseWelle in Enschede een kerstnachtdienst in de streektalen van Overijssel. De TV-opnamen daarvoor vinden op zaterdag 19 december plaats in de kerk van de Hervormde Gemeente Vroomshoop. Publiek is van harte welkom bij deze dienst, die zoals gebruikelijk een oecumenisch karakter heeft.
Het thema van de kerstnachtdienst is dit jaar ‘Woar bi’j d’r ene van’, wat zal worden uitgewerkt door de voorgangers ds. Klaas van der Kamp, predikant van de Protestantse Kerk Nederland en secretaris van de Raad van Kerken en pastor Jan Goselink van het parochieverband Twente West. Prof. dr. Anne van der Meiden, die in voorgaande jaren altijd de predicaties verzorgde, heeft te kennen gegeven te willen stoppen. Wel is hij nog nauw betrokken bij de voorbereidingen van de komende kerstnachtdienst. De zang tijdens de dienst wordt verzorgd door het Markelo’s Mannenkoor. Alle liederen en lezingen zijn in het Twents of Sallands.
RTV Oost en TwentseWelle nodigen belangstellenden van harte uit om de kerstnachtdienst bij te wonen. De kerk van de Hervormde Gemeente is te vinden aan de Hoofdstraat 35 in Vroomshoop. De aanvang van de dienst is om 20.00 uur, het publiek is welkom vanaf 19.00 uur. De entree is gratis.
De kerstnachtdienst wordt door TV Oost uitgezonden op donderdag 24 december om 20.00 en 23.00 uur. Op Eerste Kerstdag is de dienst om 08.00 uur te horen op Radio Oost, dezelfde dag wordt om 10.00, 12.00 en 15.00 uur het TV-verslag herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.