nieuws

Moniek Nijhuis verovert Europese titel

Moniek Nijhuis
Moniek Nijhuis
Moniek Nijhuis heeft donderdag op de EK zwemmen in Istanboel voor een opzienbarende prestatie gezorgd. De zwemster uit Overdinkel veroverde zeer verrassend het goud op de 50 meter schoolslag.
Nijhuis won in een tijd van 29,68. Met die internationale toptijd scherpte ze ook haar eigen Nederlands record aan. Het is voor de pas 21-jarige Nijhuis haar eerste gouden medaille op een individueel onderdeel. Met de estafetteploeg werd de schoolslagspecialiste al wel drie keer Europees kampioene.
In het Kroatische Rijeka werd Nijhuis vorig jaar nog derde op de EK. Dit jaar reduceerde ze het verschil met haar concurrenten al tijdens de World Cups. Nu is ze de sterkste van Europa. Op de EK in Turkije komt Nijhuis zaterdag nog in actie op de 100 meter schoolslag.

Wonderlijke comeback....

In de finale keek Nijhuis na 25 meter tegen een flinke achterstand aan, maar door een prima tweede deel wist ze net iets eerder aan te tikken dan Jane Trepp uit Estland en Janne Schäfer uit Duitsland. Het voltallige podium zwom onder de dertig seconden.Nijhuis deed dat voor het eerst in haar loopbaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.