nieuws

Overijsselse schaatsers geveld door virus

Schaatsers Remco Olde Heuvel uit Losser, Jorien Voorhuis uit Hengelo en Ronald Mulder uit Zwolle hebben zich voor wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City afgemeld voor één of meerdere afstanden. De wereldbekerwedstrijden beginnen vrijdagavond.
De schaatsers zijn, net als nog vier andere Nederlandse schaatsers en een aantal begeleiders, geveld door een virus. Ze hebben het virus waarschijnlijk opgelopen tijdens de vlucht van Calagary naar Salt Lake City. Vooral voor Voorhuis komt de ziekte zeer ongelegen, omdat zij vrijdagavond een olympische kwalificatie hoopte te bemachtigen op de 3000 meter. Ronald Mulder is inmiddels aan de beterende hand. Hij kan misschien nog meedoen aan de 500 meter. De gevelde schaatsers en begeleiders zaten woensdag allemaal op dezelfde vlucht van Calgary naar Salt Lake City. De afgelopen dagen werden de schaatsers ziek.
Erben Wennemars profiteert van de ziekte van een deel van de schaatsers. De TVM-rijder zou eigenlijk vanuit Calgary naar Nederland vliegen. Hij is nu naar Salt Lake City vertrokken om daar vrijdagavond te starten op de 1500 meter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.