Archief

Veendam stopt goede serie FC Zwolle

FC Zwolle heeft vrijdagavond de eerste nederlaag geleden onder leiding van het trainersduo Boekweg/Stam. In en tegen Veendam werd met 2-1 verloren.
FC Zwolle kende een goede start aan de Langeleegte; bij de eerste aanval werd direct gescoord. Een verrassend schot van Cecilio Lopes belandde via Veendam-doelman Van de Vlag op de lat, waarna Arne Slot simpel kon profiteren: 0-1. FC Zwolle, dat door schorsingen en blessures liefst vier verdedigers moest missen, kwam daarna wel even onder druk te staan van Veendam, maar de thuisploeg werd alleen dreigend met hoekschoppen en vrije schoppen rond het Zwolse strafschopgebied. Gaandeweg de eerste helft trok FC Zwolle het initiatief naar zich toe. Vossebelt kreeg een dot van een kans, maar wachtte te lang met schieten. Even later leek Danny Schreurs op weg naar de 2-0, maar hij werd onderuit gehaald door doelman Van der Vlag, die daarvoor de gele kaart kreeg. Van der Haar mocht vanaf elf meter aanleggen, maar hij zag zijn strafschop gekeerd worden door Van der Vlag. Een dure misser, want een minuut later scoorde Veendam-topscorer Michael de Leeuw de gelijkmaker, al mag dat doelpunt ook op het conto van Zwolle-doelman Diederik Boer worden
geschreven, die de opstuiterende bal helemaal verkeerd raakte en zo inleverde bij De Leeuw. FC Zwolle herpakte zich wel en was via Rojer nog een paar keer gevaarlijk, maar de eerste helft eindigde met 1-1 op het scorebord.
Kort na rust scoorde Anco Jansen (ex-FC Zwolle) met een fraai schot van afstand de 2-1. Die klap kwam FC Zwolle niet meer te boven, want de ploeg was geen schim meer van het Zwolle dat in de eerste helft het spel dicteerde. De ploeg van interim-trainers Boekweg en Stam deed met name in de slotfase nog wel verwoede pogingen de (verdiende) gelijkmaker te scoren, maar het geluk dat FC Zwolle de laatste weken had, ontbrak in Veendam. Daarmee komt de uitstekende serie van FC Zwolle (negentien punten uit de laatse zeven duels) ten einde. De ploeg uit de provinciehoofdstad zakt door het verlies naar de zesde plaats in de Jupiler League.

BV Veendam - FC Zwolle 2-1

0-1 Slot (7)
1-1 De Leeuw (29)
2-1 Jansen (47)

Bijz: Van der Haar mist penalty (28)
Scheidsrechter: Winter
Geel: Slot, Vossebelt, Schreurs, Bakker (FC Zwolle), Cijntje, Van der Vlag (BV Veendam)

BV Veendam: Van der Vlag, Cijntje, Wiekens, Rozema, Cruz Vicente (Apau/79) De Leeuw, Matthijs, Jansen, Lambooij (Buurmeijer/79), Kolder (Hemmen/73), Korf.
FC Zwolle: Boer, Kapralik, Van der Haar, Reijnen, Keizer, Bakker, Slot, Vossebelt, Rojer (Beliczky/69), Lopes, Schreurs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.