nieuws

FC Twente overwintert in Europa

FC Twente heeft donderdag de tweede ronde van de Europa League bereikt. De ploeg speelde met 1-1 gelijk bij Steaua Boekarest, maar omdat Sheriff niet tot winst kwam bij Fenerbahce gaat FC Twente als nummer twee door in groep H.
FC Twente begon slecht. De thuisploeg, die werd aangemoedigd door minder dan dertig toeschouwers, had in het eerste kwartier de bal en de beste kansen. Binnen tien minuten resulteerde dat al in een grote mogelijkheid voor Tanase, die echter zwak inschoot. Even later troffen de Roemen wel doel. Een schot van Nicolita glipte door de vingers van Sander Boschker, waarna Kapetanos simpel kon binnentikken, 1-0. Nadien kroop de ploeg van trainer Steve McClaren iets uit haar schulp. Zonder echt grote kansen te creëren domineerde FC Twente het resterende deel van het eerste bedrijf. Via een toevalstreffer van Ronnie Stam kwamen de bezoekers in de 35ste minuut ook nog op gelijke hoogte. De rechterverdediger werkte met zijn linker, via de rug van een Roemeen, de bal achter Zapata.

In het tweede bedrijf werden beide ploegen nauwelijks gevaarlijk. Steaua verscheen sporadisch voor het doel van Boschker en ook van FC Twente ging weinig dreiging uit. De ploeg was wel beter, maar buiten mogelijkheden voor Nkufo, Parker en Rajkovic kwam de Enschedese ploeg niet. In de slotfase kreeg Nicolita nog een goede mogelijkheid, maar hij schoot over. Omdat FC Sheriff niet tot winst kwam in Fenerbahce waren de laatste minuten niet meer van belang in Boekarest.
FC Twente overwintert voor de tweede keer op rij in Europa. Vrijdag is de loting. 
Bij FC Twente begon Jeroen Heubach voor de tweede keer dit seizoen in de basis. De linkerverdediger, die tegen FK Qarabagh voor het laatst in de formatie van McClaren mocht starten, was de vervanger van de geblesseerde David Carney.

Steaua Boekarest - FC Twente 1-0

1-0 Kapetanos (18)
1-1 Stam (35)
Geel: Tanase, Rada, Golanski, Ninu (Steaua)
Arbiter: De Sousa (Portugal)

Steaua Boekarest: Zapata, Golanski (Ninu/63), Rada, Ghionea, Emeghara (Ochirosii/78) , Szekely, Bicfalvi (Moreno/73), Toja, Nicolita, Kapetanos, Tanase
FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Kuiper, Heubach (Rajkovic/74), Brama, Tiote, Perez, Ruiz (Parker/61), Nkufo, Stoch.

Eindstand Fenerbahce - Sheriff 1-0

Eindstand Poule H
1. Fenerbahce
2. FC Twente
3. FC Sheriff
4. Steaua Boekarest

Foto: TCTubantia
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.