nieuws

Aflevering 1: Spreuken, recepten en adressen

Bent u ook helemaal in de stemming gekomen na de eerste aflevering van Plattelandsleven? Geniet dan nog even na met een mooie spreuk en een heerlijk recept.
Spreuk van de week:
De domste boeren hebt de dikste earpel...
De oorsprong van dit gezegde ligt bij het ontstaan van de eerste agrarische opleiding. Toen er opleidingen kwamen voor de agrarische sector stond men daar in eerste instantie heel sceptisch tegenover. Als men zei dat het bij de ongeschoolde boer heel goed ging, zei men daarmee ook dat je geen diploma nodig hebt om een goed product te krijgen.
Recept van de week:
Spekpannenkoeken van havermout en spelt
 125 gram havermout
400 gram spelt ( bloem )
2 losgeklopte eieren
Zout
8 dl. melk
2 dl water
300 gram dungesneden ontbijtspek
½ gesnipperd ui
1 eetlepel gehakte peterselie
Boter of olie om in te bakken.
Vermeng het meel met wat zout en klop er ruim de helft van de vloeistof door. Spatel dan de losgeklopte eieren door het beslag en maak het op de juiste dikte met de rest van de vloeistof. Nu roert u er de ui en de peterselie door. Verhit in de koekenpan de olie of boter en leg drie of vier plakjes spek in de pan en schep er een soeplepel van het beslag overheen. Keer de pannenkoek als de ene zijde bruin is en bak hem ook aan de andere kant.

Schaapskudde van Mieke Boode:

Oldenzaalsedijk 20
7562 PD Deurningen
telefoon: 0541-296002
De schapen kunt u van november 2009 tot en met maart 2010 zien grazen op de prachtige weiden aan de voet van het Koepeltje op de Tankenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.