nieuws

Bekersensatie GA Eagles in Almelo

GA Eagles heeft maandag verrassend de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. In het Polman Stadion werd Heracles Almelo met 0-2 verslagen.
GA Eagles begon sterk in het Polman Stadion. In het eerste deel waren de bezoekers uit Deventer scherper en feller dan Heracles. In de twaalfde minuut bracht Colak GA Eagles op voorsprong. De aanvaller kegelde een vrije trap achter Martin Pieckenhagen, die niet geheel vrijuit ging, 0-1. Na de openingstreffer nam Heracles het initiatief geleidelijk over. Bas Dost kreeg in die fase de uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg langszij te brengen, maar de clubtopscorer toonde zich overmoedig en wipte de bal te zacht over Pasveer heen. Heracles bleef drukken en kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar doelman Remko Pasveer (eigendom van Heracles) bleef overeind. Vlak voor rust moesten beide partijen verder met tien man. Birger Maertens liet zich gaan en kwam met twee benen bruut in op Ghoochannejhad. De Iranier reageerde meteen op de aanslag en greep de Belgische verdediger bij de keel. Scheidsrechter Wiedemeijer stuurde beide spelers vroegtijdig naar de kant.
Na de hervatting begon GA Eagles opnieuw brutaal. De Deventer ploeg kwam via een aantal snelle uitbraken gevaarlijk voor het doel van Pieckenhagen. Met name Reimerink liet een grote kans onbenut. Heracles kreeg ook kansen, maar Overtoom en Dost misten nipt het doel. Mark Looms had de pech dat zijn inzet vlak voor de lijn werd gekeerd. Uit een snelle uitbraak zorgde Joey Suk voor de beslissing door de 0-2 aan te tekenen. De Deventenaar schoof de bal bekwaam langs Pieckenhagen. In de laatste minuten kreeg Heracles nog een aantal mogelijkheden, maar Pasveer hield zijn doel schoon.

Heracles Almelo - GA Eagles   0-2

0-1 Colak (12)
0-2 Suk (78)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Dost (Heracles Almelo); Arkivuo, Colak (GA Eagles)
Rood: Maertens (41/Heracles Almelo); Ghoochannejhad (41/GA Eagles)
Opstelling Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden (Steur/69), Looms, Quansah, Fledderus, Overtoom (Vejinovic/69), Douglas (Hakola/63), Dost, Everton.
Opstelling GA Eagles: Pasveer, Droste, Bus, Parnela, Vosselman, Kieftenbeld (Suk/65), Hollart, Arkivuo, Reimerink, Ghoochannejhad, Colak (Zuidam/84).
(Foto's: Erik Pasman)
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.