Persberichten

'Dagboek van een wijkzuster' bij TV Oost

Bij thuiszorg denken de meeste mensen al gauw aan huishoudelijke hulp. Maar in werkelijkheid bestaat het uit veel meer dan alleen opruimen en schoonmaken.
In het nieuwe TV Oost programma 'Dagboek van een wijkzuster' worden de dagelijkse werkzaamheden van een wijkverpleegkundige in beeld gebracht. Programmamaker Ina Brouwer volgt de dagelijkse gang van zaken in het zorgkantoor van Carint aan de Isaac da Costastraat in Hengelo-Zuid. De kijker maakt kennis met de cliënten en wordt deelgenoot van hun verhalen, problemen en vrolijke momenten.
Wijkverpleegkundige Ellis-Marie Altena staat centraal in Dagboek van een wijkzuster'. Bij haar zit de verpleging in de genen. Ellis-Marie en haar collega's komen over de vloer bij de meest uiteenlopende cliënten en signaleren vaak als eerste problemen. Het team onderhoudt contacten met huisartsen, het ziekenhuis en de familie en fungeert zo als een spin in het web van de zorg.
In de eerste aflevering maken we kennis met een aantal cliënten. Mevrouw Van Sluijters is nogal vergeetachtig maar kan dankzij intensieve begeleiding nog steeds zelfstandig blijven wonen. Herna Saaltink heeft meerdere keren per dag zorg nodig in verband met haar stoma en mevrouw Buursink moet wennen aan het idee dat ze een morfinepompje heeft. Tussen de bedrijven door treffen Ellis-Marie en haar collega's voorbereidingen voor de kerstlunch. In de hal van het zorgkantoortje staan kerstpakketten klaar voor de huishoudelijke hulpen, die per 1 januari 2010 echter allemaal zullen worden ontslagen. Carint heeft besloten niet mee te doen in de aanbesteding van de thuiszorg omdat ze voor het geboden bedrag de zorg niet kunnen garanderen.
'Dagboek van een wijkzuster' is vanaf 29 december elke dinsdag te zien bij TV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Er zijn herhalingen op zondag om 16.20 en 19.20 uur.
Noot voor de pers/ niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met programmamaker Ina Brouwer
Bijlagen: stills uit de eerste aflevering van 'Dag Zuster'
Op foto 1: Ellis-Marie Altena in gesprek met stagiaire Iene Zeedijk (links)
Op foto 2: Wijkverpleegkundige Suzan Wessels in gesprek met cliënt Herna Saalink
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.