nieuws

Aanhouding na ongeval Twentse Nieuwjaarsduik

De politie heeft een 59-jarige man uit Enschede aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het ongeval tijdens de Twentse Nieuwjaarsduik in Oldenzaal. Wethouder Rorink raakte zwaargewond aan zijn been toen het startkanon te laat af ging.
Het ontsteken van het kanon mislukte enkele keren, waarna de duik zonder startschot begon. Toen het kanon opgeruimd werd ging het alsnog af. De wethouder werd van korte afstand in zijn been getroffen. Hij is door ambulancemedewerkers behandeld en daarna naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De politie doet onderzoek naar iedereen die bij de Nieuwjaarsduik en het ongeluk betrokken is geweest. Naar aanleiding daarvan is de Enschedeër aangehouden. Ook wordt onderzocht of er een vergunning voor het kanon was. Het kanon is beschikbaar gesteld door zeilschip De Tukker, die wel een vergunning heeft.
Enkele honderden mensen namen deel aan de Nieuwjaarsduik, waarbij ook veel toeschouwers aanwezig waren. Volgens de organisatie is de duik qua omvang de vijfde van Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.