nieuws

Wennemars stopt met schaatsen

Erben Wennemars (34) gaat zijn schaatsloopbaan definitief beëindigen. Het NK korte baan op natuurijs in zijn woonplaats Dalfsen is zijn laatste wedstrijd. Het Nederlands kampioenschap wordt komende maandag verreden.
Dat betekent dat Wennemars zijn indrukwekkende carrière besluit op de ijsbaan waar hij ooit begon. In Dalfsen waar Wennemars opgroeide was hij als pupil verbonden aan de ijsclub van zijn vader, de Stokvisdennen. Wennemars kondigde maandag zijn afscheid definitief aan bij de ijsbaan waar maandag het NK korte baan op natuurijs wordt gehouden.
Wennemars zag vorige week zijn Olympische droom uiteenspatten toen hij op 0,01 seconde deelname aan de Spelen in Vancouver misliep. Wennemars had nog hoop op een ticket via de achterdeur, maar de schaatsbond KNSB heeft aangegeven dat de Dalfsenaar geen kans maakt  op een aanwijsticket voor de Olympische Spelen in februari.
Door zijn besluit zal Wennemars dit jaar dus ook niet meer in actie komen op onder meer het NK sprint in Groningen en het WK sprint in Japan. En dat betekent dat de 1500 meter op het Olympische kwalificatietoernooi in Heerenveen, vorige week woensdag, zijn laatste grote wedstrijd is geweest. 
Hoogtepunten.....
Hoogtepunten in de loopbaan van Erben Wennemars zijn de twee wereldtitels op het WK Sprint en de winst van zes gouden medailles op de WK Afstanden.
Daarnaast won hij ook meerdere titels op diverse Nederlandse kampioenschappen. Ook nam hij deel aan drie Olympische Spelen met als oogst twee bronzen medailles.

NK op maandag....

De wedstrijd wordt komende maandag georganiseerd. Wennemars en de Stokvisdennen wilden het donderdag organiseren, maar de schaatsbond KNSB heeft het, na een discussie met Wennemars (zie fragment), vastgesteld op maandag, omdat de bond dan verwacht dat er meer deelnemers meedoen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.