nieuws

Erwtensoep met roggebrood en katenspek

Erwtensoep met roggebrood en katenspek
Erwtensoep met roggebrood en katenspek
Ingrediënten: - 500gr spliterwten - 500gr schouderkarbonade - 250gr spekblokjes - 800gr snertgroente (knolselderij, wortel, ui, prei, bladselderij) - 3 laurierblaadjes - 1 rookworst - zout/peper - maggie - 1 theelepel kerriepoeder - bouillonpoeder

Bereiding:

Breng in een grote pan met 3 liter water de karbonade, spekblokjes en laurier aan de kook, en zet dan het vuur laag en laat dit dan een uur zachtjes koken. Als het vlees gaar is, schep dan het vlees uit de pan, en laat het vlees afkoelen en snijd dit dan in kleine blokjes.
Vul de pan met het overgebleven vocht aan met water, tot dat je weer 3 liter vocht hebt. Doe dan de spliterwten in de pan en breng het aan de kook en zet dan het vuur laag.
Kook de spliterwten gaar tot ze helemaal kapot zijn, en blijf ondertussen goed over de bodem roeren. Als de spliterwten gaar zijn, voeg dan de groente toe en laat dit alles ongeveer 30 min. zachtjes koken. Voeg het vlees en de rookworst toe en laat de soep nog ongeveer 10-15 min. zachtjes koken. Breng de erwtensoep op smaak met zout/peper, bouillonpoeder, maggie en kerriepoeder. 
Serveer de erwtensoep in grote kommen met roggebrood en katenspek.

EET SMAKELIJK :-)!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.