Persberichten

Uitslag Overijsselse Sportverkiezingen 2009

Overijsselse Sportverkiezing 2009
Overijsselse Sportverkiezing 2009
Zondag 10 januari zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in de studio van RTV Oost in Hengelo de winnaars bekend gemaakt van de Overijsselse sportverkiezingen 2009, een samenwerking van RTV Oost, De Stentor en Twentsche Courant Tubantia.
Wouter Olde Heuvel is verkozen tot Overijsselse sportman van het jaar. Het is voor de schaatser uit Losser de tweede opeenvolgende keer dat hij tot sportman van het jaar verkozen wordt. Bij de dames ging de winst naar zwemster Hinkelien Schreuder uit Goor. FC Twente werd opnieuw sportploeg van het jaar. Manager commerciële zaken Jan van Halst nam de prijs namens de Enschedese club in ontvangst.
Wouter Olde Heuvel was verhinderd bij de prijsuitreiking. Voorzitter Jelke van der Valle van de IJsclub Losser nam namens hem de prijs in ontvangst. Olde Heuvel heeft laten weten het prijzengeld van 500 euro aan de ijsvereniging in zijn woonplaats te schenken. Ook Hinkelien Schreuder was verhinderd, zij werd vertegenwoordigd door haar moeder.
De ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ werd uitgereikt aan Rachel Klamer. In juli won de jonge triatlete uit Denekamp de zilveren medaille op het EK voor Junioren. De ‘Jaap Stam Award’ voor sportieve promotie van Overijssel gaat naar schaatsster Gretha Smit uit Rouveen, die eind vorig jaar een punt zette achter haar professionele schaatscarrière.
De afgelopen weken kon het publiek via de website www.rtvoost.nl een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. Daarnaast werd het oordeel van sporters, oud-sporters en de pers meegewogen.
Zondagavond is bij TV Oost om 21.20, 22.20 en 23.20 uur een verslag te zien van de Overijsselse Sportverkiezingen. Kijk voor meer informatie op www.rtvoost.nl.
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: Frans Leushuis – Chef Sport RTV Oost
Bijlage: foto uitreiking Overijsselse Sportverkiezingen 2009, vrij te gebruiken onder naamsvermelding fotograaf Marita Steggink.
Op de foto v.l.n.r.: Gretha Smit, Rachel Klamer, de moeder van Hinkelien Schreuder, voorzitter Jelke van der Valle van IJsclub Losser en Jan van Halst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.