nieuws

Ricottataart met kersen

Ricottataart met kersen
Ricottataart met kersen
Ingrediënten: (voor ca.12 stukken) - 300 gram bloem - 150 gram suiker - 2 dooiers - geraspte schil van een 1 citroen - 200 gram zachte boter - 400 gram ricotta - 1 ei - ca. 400 gram kersen (uit een potje) - 1 eetlepel maizena - 2 eetlepels poedersuiker - iets zout

Bereidingswijze:

Meng de bloem en 100 gram suiker met een snufje zout. Kneed er de dooiers en de citroenschil doorheen. Voeg de boter in stukjes toe en kneed dit tot een deeg. Wikkel het deeg in folie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast. 
Doe de kersen met het sap in een pan en verwarm deze. Roer de maizena glad met 2 eetlepels vocht en roer dit door de hete kersen. Dit even laten koken en dan laten afkoelen. 
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de randen van een ingevette taartvorm(28 cm). 
Meng de ricotta met het ei en 50 gram suiker. Verdeel de kersen over de taartbodem en dek af met de ricotta. Leg er de rest van het deeg in stroken overheen. Bak de taart in ca. 1 uur in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 graden / hetelucht: 175 graden / gas: stand 3)

Tip: Bestuif voor het serveren de taart met poedersuiker.

EET SMAKELIJK :-)!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.