nieuws

RTV Oost verslaat marathonschaatsen vanaf Plansee

Plansee
Plansee
Een Elfstedentocht zit er volgens de Vereniging de Friesche Elfsteden voorlopig niet in, maar binnenkort kunnen Overijsselse schaatsfanaten toch helemaal aan hun trekken komen!
Op initiatief van dagblad De Twentsche Courant Tubantia zullen zaterdag 23 januari tweehonderd Overijsselse schaatsers en schaatssters een toertocht van 50, 100, 150 of 200 kilometer afleggen op het natuurijs van de Plansee in Tirol. Het belooft een fantastisch schaatsavontuur te worden in een prachtig winters decor. RTV Oost reist mee naar Oostenrijk en doet zowel via radio als televisie live verslag.
De eerste bijdragen vanuit Oostenrijk zijn bij TV Oost te zien op donderdag 21 januari. Vanaf 21.00 uur is in het TV Oost Nieuws de aankomst te zien van de deelnemers bij hotel ‘Zum Mohren’ in het plaatsje Reutte, waar ze worden begroet door de burgemeesters van Reutte en Breitenwang.
Op vrijdag 22 januari wordt het Radio Oost programma Het Overijssels Hart van 11.00 tot 13.00 uur live uitgezonden vanaf de oevers van de Plansee tijdens de training van de deelnemers. Bij TV Oost zijn gedurende deze uitzending webcambeelden te zien van de uitzendlocatie aan de Plansee. Van 20.20 tot 21.00 uur verzorgt TV Oost een live uitzending vanaf het plein voor hotel ‘Zum Mohren’, met onder anderen de burgemeesters van de plaatsen Reutte en Breitenwang, schaatstrainer Ab Krook en vertegenwoordigers van TC Tubantia. In deze uitzending zijn tevens impressies te zien van de laatste voorbereidingen op de tocht, het toeristisch programma van die dag en de trainingen.
Zaterdag 23 januari, de dag van de toertocht, zijn bij TV Oost van 07.00 tot 16.00 uur webcambeelden te zien van de finishlocatie bij hotel ‘Forelle’ aan de Plansee. Tijdens deze uitzending kunnen de kijkers maar ook de deelnemers vanaf het ijs een SMS sturen die in beeld te zien zal zijn. ’s Avonds is er van 20.20 tot 21.00 uur opnieuw een live uitzending van TV Oost, deze keer vanuit Alpenhotel Ernberg in Breitenwang. Naast veel sfeer- en schaatsbeelden vanaf het ijs zijn er gesprekken met diverse Nederlandse en Oostenrijkse gasten. Ook zal geregeld live worden overgeschakeld naar de plaatselijke Festhalle, waar honderden Overijsselaars een Oostenrijks feestje vieren. Deze uitzending wordt daarna elk uur herhaald.
Op zaterdag 30 januari zal een ruime samenvatting van de schaatstoertocht op de Plansee te zien zijn vanaf 21.20 uur, met elk uur een herhaling.
Omdat de tocht onder auspiciën valt van de Oostenrijkse Schaatsbond (ASSA) en de Open Oostenrijkse Kampioenschappen Marathonschaatsen onderdeel zijn van de wedstrijden, bestaat de kans dat een Nederlandse schaatser/schaatsster Oostenrijks kampioen gaat worden. In dat geval doet RTV Oost Sport daar uitgebreid verslag van.
De schaatswedstrijd op de Plansee is een samenwerking tussen TC Tubantia, IJsbaan Twente, Oad Reizen, Ferienregion Reutte en RTV Oost. Meer informatie is te vinden op

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.