nieuws

Inzendingen Carnaval 2010

Overijssel bereidt zich voor op het carnaval. Op deze pagina vind je de ingezonden foto's en filmpjes. Mail je foto of link naar jouw Youtube filmpje naar carnaval@rtvoost.nl en we plaatsen foto of filmpje op deze pagina.   Ook tips voor ons carnavalsjournaal Nog Efkes kun je mailen naar carnaval@rtvoost.nl.

Carnaval in Twekkelerveld

Samenwerkingsverband Het Twekkelerveld organiseert op zaterdag 13 februari een carnavalsoptocht door Twekkelerveld. Aansluitend is er voor de wijkbewoners een kindermiddag en feest voor volwassenen in het gebouw van de Enschedese Marsband aan de Herculesstraat. De carnavalsoptocht start om 14.30 uur vanaf Rigtersbleek-Aalten en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Wie wil weten hoe de volledige route er uitziet, of wie zich wil aanmelden voor de carnavalsoptocht, kan deze informatie vinden op www.allesaanwezig.nl.

Rosenmontag in Tubbergen

Maandag 15 febuari om 13.30 uur start in Tubbergen de grote Rosenmontag optocht. Naast een bonte stoet van deelnemers starten er vele grote wagens en loopgroepen. De start is aan de Reutummerweg en via de Boskampstraat, Grotestraat, Almeloseweg, Julianastraat en weer naar de Reutemerweg. Hierna barst in de diverse horcagelegenheden het carnaval los. Kijk voor meer info op www.schaopnbollkes.nl.

Het DeurslentersDuo

was in november de gelukkige winnaar van de verkiezing van de Stoppelkraker van het jaar, en mocht daarom onder meer tijdens het GeinGalaBal het winnende lied ten gehore brengen. Het optreden in november is opgenomen en staat op Youtube.

Carnaval met de Zoadskeeters

Vrijdag 12 februari is het weer zover dan barst het carnavals geweld weer los in deventer. 5 dagen lang wordt deventer omgetoverd tot stokvissengat. Wil je dit jaar een echt gezellig carnaval kom dus naar Wijk 16 aan de Zutphenselaan 18. Voor meer info kunt u kijken op www.zoadskeeters.nl.

Tweede Slöttel Zoaterdag: zoaterdag 13 februari 2010 vanof 15.30 uur bie Rouwhorst

De Slöttel Zoaterdag is de carnavaleske combinatie van de receptie van onze hooggeëerde Stadsprins Tim en zijn secretaris Cor-Stephan met een fenomenaal feest voor de hele Boeskoolstad. Vanaf 15.30 uur staan de hoogheid en zijn 'sik' klaar om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Iedereen is welkom en de entree is vrij.

Seniorencarnaval in Deventer

Woensdag 10 februari organiseert carnavalsvereniging de Deurzakkers het alom bekende en oer-gezellige seniorencarnaval. Dit feest, dat onder leiding staat van ZDH Prins Andy der Deurzakkers, zal plaats hebben in zalen en partycentrum de Horst aan de Kerkstraat te Deventer. De deur staat vanaf 19.00 uur voor u open. Kaartjes kunt u bestellen bij Rob Helsloot, 06-51718259, Jeroen Overkamp, 0570-513241 of Peter Tuinstra, 0570-616205. Ook kunt u kaartjes bestellen door een mailtje te sturen naar seniorencarnaval.deurzakkers@live.nl.

De Twentse Verlichte Carnavals Optocht

Op vrijdag 12 februari zal de 8e editie van de Twentse Verlichte Carnavals Optocht in Tubbergen van start gaan. Aan deze bonte stoet van verlichte carnavalswagens en verlichte loopgroepen doen deelnemers uit de gehele regio mee. Jaarlijks genieten zo'n 45.000 bezoekers van dit grootste lichtspektakel van Twente. De deelnemers gaan vaak tot het uiterste om met allerlei verlichtingstechnieken het publiek van een bijna sprookjesachtige optocht te laten genieten. Voor meer info en foto's kunt u terecht op www.verlichtecarnavalsoptocht.nl.

Carnavalvierders gaan geld inzamelen voor een goed doel

De stichting Deurdweilers in Deventer gaat naast het feestvieren zich dit jaar ook inzetten voor het goede doel. En omdat carnaval natuurlijk veel positieve dingen van het leven benadrukt, hebben we ook gekozen voor een goed doel met een positieve insteek. Er is gekozen voor de stichting de Upside van Down. Deze stichting zet zich in voor een positief beeld van het Downsyndroom. Gedurende het carnaval zullen er een aantal acties plaatsvinden om geld in te zamelen voor de Stichting Upside van Down.

Duo Genottie: Laat je horen...

Duo Genottie bestaande uit Rob en Marco uit Enschede hebben een nieuwe carnavalskraker 2010 met de titel "Laat je horen". Het refrein wordt al in menige feesttent en stadion mee gezongen. Dus wat hun betreft kan het feest beginnen. Hiernaast kun je het nummer beluisteren.

De allereerste carnavalsoptocht in Twente

Zondag 7 februari vertrekt om 12.11 uur in Glanerbrug de allereerste carnavalsoptocht in Twente. Vorig jaar is de optocht voor het eerst een week vervroegd. Een groot succes, getuige de inschrijvingen die dit jaar zijn binnengekomen, namelijk ruim 30 starters, waaronder meer dat 10 wagens verder veel groepen, duo's en eenlingen. De muziek wordt verzorgd door de drumfanfare Zuid Enschede en de blaaskapel De Stroalpiepkes.

De 'Peuln' nemen Grolsch over

Het is wel een heel bijzondere locatie voor een buitenresidentie. Prins Michel II en adjudant Rick van carnavalsvereniging 'n Lesten Stuuver uit Rossum openen vrijdag 5 februari hun buitenresidentie in de fabriek van bierbrouwerij Grolsch in Enschede. Nog nooit eerder is er een dergelijke residentie zo dicht bij de bron van het 'carnavalsvirus' geopend. De twee zonen van uitbaters Harry en Hetty Broenink van het café 't Peuleke, nemen dus tijdelijk Grolsch over.

Zwolse carnavalsknaller in unieke combinatie van zang & rap

Zwolse zanger Reinier Vegter brengt samen met Rappe-Jee ode aan Zwolle in het unieke carnavalsnummer ‘Als ik nooit meer in Zwolle zou zijn ’ In dit nummer bezingen en rappen Vegter en Rappe-Jee de liefde voor hun stad Zwolle. Een pakkend refrein en een geweldige rapuitvoering van ‘Ik ben een Zwollenaar’ maken dit nummer tot het carnavalsnummer van Zwolle. Het nummer is pakkend en na één keer horen een echte meezinger. Eerste reacties zijn lovend. Het nummer ‘Als ik nooit meer in Zwolle zou zijn’ is hier te bekijken en te beluisteren.

Alberger Bökke klaar voor eerste grote Twentse carnavalsoptocht

Het talrijke aantal toeschouwers langs de route, een mooie generale repetitie voor andere optochten en een goed gevulde prijzenpot is zo een greep uit de beweegredenen die door inschrijvers voor deelname aan de Albergse carnavalsoptocht worden genoemd. Zondag 7 februari staat deze eerste grote Twentse carnavalsoptocht voor het 40ste jaar op het programma.

De Grote Sassendonkse Optocht

is elk jaar weer een hoogtepunt in het Sassendonkse carnaval. Vele groepen en verenigingen laten zich van hun mooiste kant zien en worden beoordeeld door een vakkundige jury. De volledige route: Start vanaf Wethouder Alferinkweg, Hortensiastraat, Assendorperstraat, Groot Wezenland, Sassenpoortenbrug, Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt, Luttekestraat, Nieuwe Havenbrug. De starttijd is 14.15 uur.

Mutsenspektakel

Donderdag 11 februari vindt het Oldenzaalse Mutsenspektakel plaats in 't Landhuis (De Broodkont). De zaal is open vanaf 19.30 uur. Het evenement is alleen toegankelijk voor dames en een ludieke muts is verplicht. Entreekaarten zijn te bestellen via mutsenspektakel@live.nl.

De grootste Verlichte Carnavalsoptocht van Nederland?

Met een recordaantal deelnemers van 52 wagens en loopgroepen is de Verlichte Carnavalsoptocht uitgegroeid tot een hoogtepunt in Hengelo en is hiermee wellicht de grootste Verlichte Carnavalsoptocht van Nederland. Op vrijdag 12 februari wordt om 19.15 uur gestart aan de Bankastraat waarna de stoet de volgende route neemt: Marskant op, Brinkstraat in, Wemenstraat, De Wetstraat, Wolter ten Catestraat, Enschedesestraat, Langestraat, Deldenerstraat en terug naar de Bankastraat waar ook het eindpunt is. U kunt de optocht dus meerdere keren bewonderen, want de stoet rijdt twee keer door het centrum.

De Tree Buuts Goan Lös!

In de week voor het officiele carnaval wordt jaarlijks in Sassendonk het Seniorencarnaval gehouden. Dit feest mag zich verheugen in een enorme belangstelling, voor zowel jong áls oud. Dit festijn (6 februari) vindt plaats in de WRZV-hallen die voor deze gelegenheid zijin omgetoverd in een waar feestpaleis. Hier vinden tal van optredens plaats: van een buut tot een muzikale act. Veelal zijn de deelnemende artiesten afkomstig uit Zwolle. Eén van de deelnemers aan het geboden programma zijn de Tree Buuts (fonetisch geschreven), een trio dat alleen tijdens de carnaval (voor de leuk) optreedt. Zaal open: vanaf 18.30 uur.

CV de Oelewappers

maakte een filmpje van het aanbieden van de Oel'nkieker, de jaarlijkse boekproductie van de Oelewappers.
Dansgarde toernooi 2010
Zondag 7 februari is het dan zover. Dan wordt door de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Vennemuskes in sporthal "De Kolk" in Oldenzaal het grootste dansgarde toernooi van Twente georganiseerd.

Carnavalskraker voor DJ Bompa ft De Mens

"Daar gaan we met z'n alle", is de nieuwe carnavalssingle en ook weer geschreven door Dj Bompa zelf. Dit feestbeest scoorde in vorige jaren al dikke feesthits met zijn zelfgeschreven nummers zoals o.a De boerenjongens, Kom erbij, Roeien, zeilen, vissen, Geniet van elke dag, en in 2009 nog met de cover De slijpers van Parijs! De nieuwe carnavalssingle is op 4 januari officieel gereleased en inmiddels voorzien van een feestelijke TV clip.

Carnavalsgroep de Mommerië

organiseert elk jaar tijdens de carnavalsmaandag een groots carnavalsconcert in theater 'De Spiegel'. Daarnaast organiseren ze ook evenementen op straat, waaronder de ontvangst van de stadsprins op de Nieuwe Havenbrug. Voordat hij Zwolle mag omdopen tot Sassendonk moet hij eerst bewijzen of hij Sassendonkwaardig is. Op zondag vindt er altijd een spektakel plaats waar diverse partijen met elkaar strijden om de eer. Op www.mommerie.nl vind je teksten, foto's en filmpjes van voorgaande jaren.

Wagenbouwvereniging de Fruitige Bende

houdt zondag 31 januari 2010 wederom haar jaarlijkse open dag. Hierbij kunt u zowel de carnavalswagen, als de pakken van de loopgroep bekijken. Het bouwproces is tevens te bezichtigen en er kunnen vragen worden gesteld. Voor een hapje en een drankje is gezorgd. De Fruitige Bende heet u van harte welkom vanaf 14:00 uur in de verwarmde schuur aan de Jonkmansweg 5 in Deurningen. Kijk voor meer info op www.defruitigebende.nl

CV De Deurzakkers

organiseren dit jaar voor de ELFDE keer het Prinsenkaraoke. Alle prinsen in Sassendonk (Zwolle) hebben allemaal een dvd gekregen met daarop een vrolijk nummer. Zij hebben dus de tijd om zich voor te bereiden op de karaoke. Op carnavalsmaandagavond (15 februari) is het dan zover: het grote Prinsenkaraoke. Alle Prinsen zullen dan op het podium hun act laten zien. Meer info op: www.cvdedeurzakkers.nl

Als je maar bekend band...

De “Als je maar bekend band” gaat na 17 jaar stoppen. Met een groots afscheidsconcert nemen ze op 10 april afscheid van de fans en een beetje van elkaar. Het carnaval van 2010 moet echter nog spetteren. Dat gaan ze doen door onder andere een geweldige kroegentocht te organiseren. Dit gaat plaats vinden in Zwolle op zondag 14 februari vanaf 21.30 uur in een viertal cafe’s. Meer info op: www.alsjemaarbekendband.nl

Carnavalsvereniging 'n Letsten Stuuver

Woensdag 10 februari organiseren we in samenwerking met het kerkbestuur, koor Tu-Imbe en Hofkapel Melomanie een carnavalsmis in de H. Plechelmuskerk te Rossum. Voorganger is pastor Zeinstra. De kerk zit dan vol met bezoekers, uitgedost in carnavalskleding. Het is een speciale carnavalsmis met op gepaste wijze humoristische bijdragen van de pastor en derden. Uiteraard is het complete gevolg van carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver aanwezig, samen met prins Michel II en Adjudant Rick en de jeugdhoogheden van jeugdcarnavalsvereniging De Stuuverkes. Meer info op: www.n-lesten-stuuver.nl

Vanuit het slaapkamerraam in het Look...

Op zaterdag 21 november 2009 werd Jonkheer Gerard (Bossink) als eerste van alle Oldenzaalse hoogheidkoppels gekozen als hoogheid van de O.C.V. De Vennemuskes. Als Secondant koos Jonkheer Gerard zijn maat Gerard (Verbeek). Zoals gebruikelijk, werd zijn huis natuurlijk fantastisch versierd. Zaterdag 16 januari 2010 presenteerde de O.C.V. De Zatte Hengst haar nieuwe hoogheid. Tot ieders verrassing is dit Opperhengst Frank (Ter Huerne) geworden. Frank is de buurman van Secondant Gerard. Zie daar een opmerkelijke gebeurtenis in het Look. Een mooie foto waard vanuit ons slaapkamerraam. Het huis van Opperhengst Frank werd natuurlijk ook prachtig versierd.

CV Schuddebuik

Wij zijn de "De schuddebuikvereniging uit Oldenzaal". Een niet officiële carnavalsvereniging, maar een groep Carnavals Vrienden die op hun eigen manier carnaval viert. Dat betekent veel plezier maken en weinig verplichtingen. Inmiddels is de Schuddebuikvereniging bij menig Oldenzaler bekend. Ieder jaar kiezen wij een Baron en Lakei, hebben diverse feesten en doordat de Oldenzaalse carnavalsverenigingen ons ook hebben geaccepteerd zoals we zijn worden we door hen voor alle feesten uitgenodigd. We trekken met onze hoogheid en hofkapel menig café/ feestzaal binnen. Twaalf jaar geleden begon het allemaal met een spontane actie, het jaar daarop kozen we onze eerste hoogheid, daarmee was de C.V. de Schuddebuik geboren. Wij vieren dit jaar dus ons 11-jarig bestaan, in carnavalsbegrippen een heus jubileum jaar!

CV de Tolmennekes

Wij hebben op ons prinsenbal onze oude prins middels een veiling in de uitverkoop gedaan. Dat onze prins Richard van CV De Tolmennekes zeer multifunctioneel is blijkt wel uit het filmpje. Zorgboerderij de Piet in Wierden had dankzij deze ludieke actie 250 euro te besteden aan gereedschap. Daarnaast organiseren we op 13 februari een fantastisch themafeest in 't Anker in Wierden. Klik op de icoon onderaan de pagina voor meer informatie. Ook organiseren we weer een geweldig carnavalsfeest voor alle kinderen van alle basisscholen in Wierden. Het kindercarnavalsfeest wordt dit jaar gehouden op zaterdagmiddag 13 februari a.s. Kijk voor meer informatie op www.tolmennekes.nl

OCV De Spanvöggel

Leu, zet 't verstand meer op nul, met dizze twee kearls gef 't altied flauwekul...
CV De Weidemennekes heeft een eigen Youtube kanaal waarop heel veel filmmateriaal te zien is van onder andere het versieren van de Prins en de opkomst. De Weidemennekes maken overal een feest van. Neem een kijkje op hun Youtube-kanaal. De Prins is te volgen via Twitter.

Stadsprins Deventer

Mark Oldeboer is de nieuwe stadsprins Hanze XIII van Deventer. Hij werd tijdens een Gala Pronkzitting in de Hof van Colmschate door Tonny Leerink geïnstalleerd. Adjudant is Ronald Straalman. Oud-wethouder Jos Fleskes werd benoemd tot Ambassadeur van Deventer Carnaval.
Op zaterdag 21 november 2009 werd Jonkheer Gerard (Bossink) als eerste van alle Oldenzaalse hoogheidkoppels gekozen als hoogheid van de O.C.V. De Vennemuskes. Als Secondant koos Jonkheer Gerard zijn maat Gerard (Verbeek). Zoals gebruikelijk, werd zijn huis natuurlijk fantastisch versierd.
Zaterdag 16 januari 2010 presenteerde de O.C.V. De Zatte Hengst haar nieuwe hoogheid. Tot ieders verrassing is dit Opperhengst Frank (Ter Huerne) geworden.
Frank is de buurman van Secondant Gerard. Zie daar een opmerkelijke gebeurtenis in het Look. Een mooie foto waard vanuit ons slaapkamerraam.
Het huis van Opperhengst Frank werd natuurlijk ook prachtig versierd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.