Stemmingmakerij

Dalfsen

De gemeente Dalfsen met de kernen Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen, Hoonhorst en natuurlijk Dalfsen, heeft 27.000 inwoners. Industrie is hier nauwelijks, wel veel rust en ruimte. De rivier De Vecht en oude landgoederen trekken veel toeristen, en als straks het rivierfront is opgeknapt moet het allemaal nog mooier worden. Vele meer of minder bekende Nederlanders hebben hier een tweede huisje verscholen in de bossen, en ook evenementen als de bloemencorso's trekken bezoekers uit de wijde omtrek. Ook sportief doet Dalfsen mee, vooral schaatser Erben Wennemars heeft zijn dorp flink op de kaart gezet.
Maandag 1 februari besteden Radio en TV Oost in voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid aandacht aan de politiek in de gemeente Dalfsen onder de titel 'De Stemmingmakerij'.
Radio Oost bijt ’s ochtends het spits af in ‘Klaarwakker’ (06.00 – 08.00 uur), waarbij burgemeester Elfers ‘wekgast’ is. Gedurende de dag struint de zwervende verslaggever van Radio Oost door Dalfsen, op zoek naar problemen die een oplossing behoeven, effecten van het gevoerde beleid, lokale burgerinitiatieven en andere zaken die de inwoners beroeren. ‘De Stemmingmakerij’ wordt bij Radio Oost afgesloten in Afslag Oost (16.00 – 17.30 uur), waarin een actueel thema uit Dalfsen centraal staat.
Bij TV Oost is ‘De Stemmingmakerij’ ’s avonds onderdeel van het actualiteitenprogramma ‘In de Wandelgangen’ (21.15, 22.15, 23.15 uur). Er wordt aandacht besteed aan thema’s die een rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Dalfsen, zoals de permanente bewoning van een aantal recreatiewoningen in het buitengebied. Jarenlang is er discussie geweest over het al dan niet gedogen hiervan. Het CDA wilde strenger optreden maar PvdA, VVD en Gemeentebelangen wilden juist een wijziging van het bestemmingsplan zodat het ‘officiële’ huizen zouden worden. Na jaren steggelen heeft de gemeenteraad deze week met één stem verschil besloten het bestemmingsplan te wijzigen. De strijd leek even gestreden maar het CDA laat het er niet bij zitten en gaat desnoods door tot aan de Raad van State. ‘In de Wandelgangen’ praat erover met Jan Uitslag, lijsttrekker van het CDA. Verder een portret van Rik Boersma van de PvdA, die met zijn 23 jaar het jongste kandidaat-raadslid is. Hij hoopt meer jongeren naar de stembus te trekken.
Na uitzending kunt u alle reportages op deze pagina terugvinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.