nieuws

Steenwijkerland

null
Dinsdag 16 februari besteden Radio en TV Oost in voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid aandacht aan de politiek in de gemeente Steenwijkerland onder de titel 'De Stemmingmakerij'.
Radio Oost bijt ’s ochtends het spits af in ‘Klaarwakker’ (06.00 – 08.00 uur), waarbij burgemeester Apotheker ‘wekgast’ is. Gedurende de dag struint de zwervende verslaggever van Radio Oost door Steenwijkerland, op zoek naar problemen die een oplossing behoeven, effecten van het gevoerde beleid, burgerinitiatieven en andere zaken die de inwoners beroeren. ‘Stemmingmakerij’ wordt bij Radio Oost afgesloten in Afslag Oost (16.00 – 17.30 uur), waarin een actueel thema uit Steenwijkerland centraal staat.
Bij TV Oost is ‘Stemmingmakerij’ onderdeel van het actualiteitenprogramma ‘In de Wandelgangen’ (21.15, 22.15, 23.15 uur). Daarin wordt aandacht besteed aan thema’s die een rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Steenwijkerland, zoals een nieuwe woonwijk op ‘De Kamp’, een stuwwal en groenzone tussen de bebouwde kom van Steenwijk en de kern Zuidveen. Een hele gunstige plek voor woningbouw, vindt het college, maar steeds meer inwoners willen de groene zone liever open houden. Ook de oppositie probeert de bouw tegen te houden, mede omdat de bevolking in de toekomst eerder zal krimpen dan groeien. In ‘Stemmingmakerij’ wordt hierover gediscussieerd. Verder een kort portret van Kees Kist. In de jaren zeventig was hij een bekend voetballer, nu is hij in de race voor een raadszetel namens ‘Duurzaam Sociaal Steenwijkerland’.
Na uitzending zijn de reportages op deze pagina terug te luisteren en kijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.