nieuws

Tubbergen

null
Donderdag 28 januari besteden Radio en TV Oost in voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid aandacht aan de politiek in de gemeente Tubbergen onder de titel 'De Stemmingmakerij'.
Radio Oost bijt 's ochtends het spits af in 'Klaarwakker' (06.00 - 08.00 uur), waarin burgemeester Stegers 'wekgast' is. Gedurende de dag struint de zwervende verslaggever van Radio Oost door de gemeente, op zoek naar problemen die een oplossing behoeven, effecten van het gevoerde beleid, lokale burgerinitiatieven en andere zaken die de inwoners beroeren. 'De Stemmingmakerij' wordt bij Radio Oost elke dag afgesloten in Afslag Oost (16.00 - 17.30 uur), waarin een actueel thema uit de gemeente centraal staat.
Bij TV Oost is ‘De Stemmingmakerij’ onderdeel van het actualiteitenprogramma ‘In de Wandelgangen’ (21.15, 22.15, 23.15 uur). Naast een korte impressie van Tubbergen is er vooral aandacht voor de financiële problematiek van deze gemeente, die recentelijk onder curatele is gesteld door de Provincie Overijssel. Al eerder betichtte VVD/Gemeentebelang het college ervan niet met geld te kunnen omgaan en werd tegen de begroting 2008 gestemd. Het afgelopen jaar is het college in hun ogen ‘doorgegaan met potverteren’ door onder meer teveel ambtenaren aan te nemen. VVD/Gemeentebelang wil snoeien in het ambtenarenbestand en de reserves ongemoeid laten.
Na uitzending kunt u alle reportages op deze pagina terugvinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.