nieuws

Zwolle

null
In de verkiezingsrubriek ‘Stemmingmakerij’ wordt 2 maart een beeld geschetst van de gemeente Zwolle. Daarbij wordt aandacht besteed aan lokale thema’s die een rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Radio Oost bijt ’s ochtends het spits af in ‘Klaarwakker’ (06.00 – 08.00 uur), waarbij burgemeester Meijer ‘wekgast’ is. Gedurende de dag struint de zwervende verslaggever van Radio Oost door Zwolle, op zoek naar problemen die een oplossing behoeven, effecten van het gevoerde beleid, lokale burgerinitiatieven en andere zaken die de inwoners beroeren. ‘Stemmingmakerij’ wordt bij Radio Oost afgesloten in Afslag Oost (16.00 – 17.30 uur), waarin een actueel thema uit Zwolle centraal staat.
Bij TV Oost is ‘Stemmingmakerij’ onderdeel van het actualiteitenprogramma ‘In de Wandelgangen’ (21.15, 22.15, 23.15 uur). Er wordt aandacht besteed aan enkele thema’s die spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Zo wil de nieuwe partij LEV dat Zwolle meer gaat bruisen. Nu maken nog teveel grijze mannen de dienst uit, vindt LEV. Eén van die grijze mannen (van de ChristenUnie) reageert in Stemmingmakerij op de plannen van LEV. Verder heeft de gemeente Zwolle zich bij deze verkiezingen sterk gericht op jongeren. Met allerlei activiteiten is geprobeerd ze te interesseren voor de lokale politiek. Maar betekent dat ook meer jeugdige stemmers op 3 maart?
Na uitzending zijn de reportages op deze pagina terug te luisteren en kijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.