Carnaval 2010

Carnaval bij RTV Oost

Vanaf komende maandag besteedt RTV Oost ruim aandacht aan het naderende carnaval, dat van zondag 14 t/m dinsdag 16 februari in grote delen van Overijssel weer uitbundig zal worden gevierd. Hoogtepunt van de carnavalsuitzendingen bij RTV Oost is het live verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal op zondagmiddag 14 februari.
In de aanloop naar het Feest der Zotten verzorgt TV Oost van maandag 8 t/m vrijdag 12 februari om 21.50 en 22.50 uur een speciaal carnavalsjournaal onder de titel 'Nog Efkes'. Daarin besteedt presentatrice Esther Rikken aandacht aan het laatste carnavalsnieuws uit de provincie, van spectaculaire carnavalswagens tot nieuwe trends bij de optochten. Daarbij is er ruimte voor eigengemaakte filmpjes van Overijsselaars. Iedereen kan een foto, filmpje of programmatip inzenden via carnaval@rtvoost.nl. De leukste inzendingen zullen te zien zijn in 'Nog Efkes' en op www.rtvoost.nl.
Van maandag 15 t/m dinsdag 16 februari is Carnaval het muzikale thema in het Radio Oost programma 'Goeiemiddag Overijssel' met Oene Loonstra. Luisteraars kunnen dan tussen 13.30 en 16.00 uur hun favoriete carnavalsliedje doorgeven via het telefoonnummer 074 - 2 456 665 of met een mailtje naar goeiemiddag@rtvoost.nl.
TV Oost verzorgt dit jaar weer een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De live-uitzending is zondag 14 februari te zien vanaf 12.30 uur. Oene Loonstra, bijgestaan door Kadolstermenneke en carnavalsdeskundige Hans Siers, verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag. Esther Rikken loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Het verslag wordt dezelfde avond herhaald van 19.10 tot 21.00 uur. Ook Radio Oost doet zondag 14 februari in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal.
Op maandag 15 februari wordt het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht herhaald van 10.30 tot 12.30 uur. Vanaf 13.00 uur verzorgt TV Oost live impressies vanuit Boeskoolstad door middel van een webcam. TV-kijkers kunnen SMS-berichten in beeld plaatsen.
Het live tv-verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Zweers, projectleider RTV Oost
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.