Persberichten

Volop carnaval bij RTV Oost

Vanaf komende maandag besteedt RTV Oost ruim aandacht aan het naderende carnaval, dat van zaterdag 13 t/m dinsdag 16 februari in grote delen van Overijssel weer uitbundig zal worden gevierd. Hoogtepunt van de carnavalsuitzendingen bij RTV Oost is het live verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal op zondagmiddag 14 februari.

‘Nog Efkes’

In de aanloop naar het Feest der Zotten verzorgt TV Oost van maandag 8 t/m vrijdag 12 februari elke avond om 21.50 en 22.50 uur een speciaal carnavalsjournaal onder de titel ‘Nog Efkes’. Daarin besteedt presentatrice Esther Rikken aandacht aan het laatste carnavalsnieuws uit de provincie, van spectaculaire carnavalswagens tot nieuwe trends bij de optochten. Daarbij is er ruimte voor eigengemaakte filmpjes van Overijsselaars. Iedereen kan een foto, filmpje of programmatip inzenden via carnaval@rtvoost.nl. De leukste inzendingen zullen te zien zijn in ‘Nog Efkes’ en op www.rtvoost.nl.

Grote Twentse Carnavalsoptocht

TV Oost verzorgt dit jaar weer een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De live-uitzending is zondag 14 februari te zien vanaf 12.30 uur. Oene Loonstra verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag, bijgestaan door Hans Siers van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Esther Rikken loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Het verslag wordt dezelfde avond herhaald van 19.10 tot 21.00 uur. Ook Radio Oost doet zondag 14 februari in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal.

Rosenmontag
Op maandag 15 februari wordt het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht herhaald van 10.30 tot 12.30 uur. Radio Oost doet op deze ‘Rosenmontag’ opnieuw live verslag van de festiviteiten in Oldenzaal, waar dan onder meer de Kinderoptocht door de stad trekt. Vanaf 13.00 uur verzorgt TV Oost live impressies vanuit ‘Boeskoolstad’ door middel van een webcam. TV-kijkers en carnavalsvierders kunnen SMS-berichten sturen die in beeld te zien zijn.
Het live TV-verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Zweers
Bijlagen: foto’s presentatrice Esther Rikken – rechtenvrij te gebruiken
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.