nieuws

FC Zwolle lijdt nederlaag in Helmond

FC Zwolle heeft haar goede start van de tweede seizoenshelft in Helmond geen vervolg kunnen geven.
Trainer Art Langeler liep bij Helmond Sport tegen zijn eerste nederlaag en puntenverlies aan, 2-0. FC Zwolle begon sterk in Noord-Brabant, maar creëerde niet veel kansen. Wel hadden de bezoekers op voorsprong moeten komen via Danny Schreurs, die oog in oog met doelman Van Westerop faalde. Namens Helmond raakte Leerdam de paal. Ondanks het sterkere Zwolle zette Johan Voskamp in het tweede bedrijf de eerste treffer op het scorebord. De invaller rondde een snelle counter af. Zwolle bleef de betere ploeg, maar miste de stootkracht om te scoren. In de slotfase gooide Voskamp de wedstrijd op slot met de 2-0. FC Zwolle blijft ondanks de nederlaag vierde in de Jupiler League. Wel kan het puntenverlies gevolgen hebben voor de derde periode.

Helmond Sport - FC Zwolle   2-0

1-0 Voskamp (54)
2-0 Voskamp (90)
Arbiter: Liesveld
Geel: Van der Sluijs, Weijl (Helmond Sport)
Opstelling Helmond Sport: Van Westerop, Kazlauskas, Van der Sluijs (Weijl/46), Joppen, Veldmate, Van Leerdam, Altheer, Verbeek (Winkens/71), Hocher, Andrade, Chida (Voskamp/24).
Opstelling FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Kras, Van der Haar, Reijnen (Bakker/61), Slot, Keizer (Van Polen/68), Schreurs, Lopes, Rojer (Beliczky/82).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.