Archief

Heracles wint knotsgek duel van FC Groningen

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een enerverend duel gewonnen van FC Groningen. In een duel met onder meer een gemiste strafschop en twee rode kaarten werd het 4-3 in het Polman Stadion.
In de eerste helft waren er aan beide kanten enkele kleine kansen. Opvallend was de wissel van Marko Vejinovic, hij werd al na dertien minuten vervangen door Olivier ter Horst. Na 36 minuten kwam Groningen terecht op voorsprong. Thomas Enevoldsen tikte van dichtbij binnen. Vijf minuten later scoorde de Deen opnieuw. Ditmaal stifte hij de bal over de liggende Martin Pieckenhagen. Daarvoor had Groningen al een penalty geclaimd na een overtreding van Mark Looms en had het wellicht een doelpunt verdiend, maar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer vond dat Kwame Quansah de bal op de lijn stopte in plaats van erachter.
De tweede helft begon onstuimig. Binnen de minuut bracht Bas Dost de spanning terug in de wedstrijd door een voorzet van Willie Overtoom binnen te koppen. Vijf minuten later was de marge echter alweer twee. Morten Nordstrand veranderde een vrije trap van richting en zette daarmee de 1-3 op het scorebord. In de 55ste minuut kreeg Overtoom de grootste kans op 2-3, maar hij zag zijn strafschop gestopt worden door doelman Luciano. Na een uur maakte Sankoh een overtreding op Everton en kreeg daarvoor de rode kaart. Vier minuten later stond Groningen nog maar met negen man op het veld nadat Bacuna zijn tweede gele kaart pakte. Na die kaart nam de druk van Heracles toe en dat drukte zich uit in doelpunten van Dost en Overtoom. Daardoor kwam de stand op 3-3. Birger Maertens haalde daarna de overwinning binnen voor Heracles. De verdediger schoot een minuut voor tijd zijn eerste doelpunt voor Heracles en de winnende van de avond binnen.

Heracles Almelo - FC Groningen 4-3

0-1 Enevoldsen (36)
0-2 Enevoldsen (41)
1-2 Dost (46) 
1-3 Nordstrand (50)
2-3 Dost (72)
3-3 Overtoom (75)
4-3 Maertens (89)
Geel: -
Rood: Sankoh (60), Bacuna (64/2xg)
Bijzonderheid: Overtoom mist penalty (55)
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, V.d. Linden, Looms, Overtoom, Quansah, Vejinovic (Ter Horst/13, Steur/67)), Douglas, Dost, Everton (Armenteros/71)
FC Groningen: Luciano, Blind, Sankoh, Granqvist, Stenman, Lovre (Pedersen/ 90+2), Holla, Bacuna, Enevoldsen (Hiariej/62), Nordstrand, Matavz (V.d. Laak/79)
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.