Persberichten

Grote Twentse Carnavalsoptocht live bij TV Oost

TV Oost verzorgt dit jaar weer een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De bonte stoet trekt op zondag 14 februari door de Oldenzaalse binnenstad, met duizenden deelnemers.
Het publiek kan genieten van tientallen versierde wagens, grote en kleine groepen, één- en tweelingen, eigen nummers, muziekkorpsen en hooghedenwagens. De optocht in Oldenzaal staat wijd en zijn bekend om haar fantastische sfeer en trekt elk jaar rond de 100.000 bezoekers. TV Oost brengt de feestelijkheden in beeld met meerdere camera’s.
De live-uitzending is zondag 14 februari te zien vanaf 12.30 uur.
Presentator Oene Loonstra verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag, bijgestaan door Hans Siers van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Esther Rikken loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt dezelfde avond herhaald van 19.10 tot 21.00 uur. Ook Radio Oost doet zondag 14 februari in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal.
Rosenmontag
Op maandag 15 februari wordt het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht herhaald van 10.30 tot 12.30 uur. Radio Oost doet op deze ‘Rosenmontag’ opnieuw live verslag van de festiviteiten in Oldenzaal, waar dan onder meer de Kinderoptocht door de stad trekt. Vanaf 13.00 uur verzorgt TV Oost live impressies vanuit ‘Boeskoolstad’ door middel van een webcam. TV-kijkers en carnavalsvierders kunnen SMS-berichten sturen die in beeld te zien zijn.
Het live TV-verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Zweers, projectleider RTV Oost
Bijlagen: foto’s presentatoren Esther Rikken en Oene Loonstra – rechtenvrij te gebruiken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.