nieuws

Komende week in Dagboek van een Wijkzuster

Dagboek van een Wijkzuster
Dagboek van een Wijkzuster
Bij thuiszorg denken de meeste mensen al gauw aan huishoudelijke hulp. Maar in werkelijkheid bestaat het uit veel meer dan alleen opruimen en schoonmaken. In het TV Oost programma ‘Dagboek van een wijkzuster’ worden de dagelijkse werkzaamheden van een wijkverpleegkundige in beeld gebracht.
Programmamaker Ina Brouwer volgt de dagelijkse gang van zaken in het zorgkantoor van Carint aan de Isaac da Costastraat in Hengelo-Zuid. De kijker maakt kennis met de cliënten en wordt deelgenoot van hun verhalen, problemen en vrolijke momenten. Wijkverpleegkundige Ellis-Marie Altena staat centraal in Dagboek van een wijkzuster’. Bij haar zit de verpleging in de genen. Ellis-Marie en haar collega's komen over de vloer bij de meest uiteenlopende cliënten en signaleren vaak als eerste problemen. Het team onderhoudt contacten met huisartsen, het ziekenhuis en de familie en fungeert zo als een spin in het web van de zorg.
In de uitzending van dinsdag 16 februari moet Gerard Westerhof na zijn heupoperatie zes weken plat liggen. Hij kan haast niet wachten tot hij weer uit bed mag, maar de behandelend chirurg moet eerst de röntgenfoto's zien.
De Meldzorgcentrale speelt een belangrijke rol bij de hulpvragen van de cliënten. Hier komen alle alarmeringen binnen die om spoed vragen, plus nog een heleboel andere vragen. Ellis-Marie Altena wordt weggeroepen om Veronica Borchert te helpen bij de toiletgang. Zo kan ze gelijk haar tweedehands tillift bekijken!
Daarna wordt Ellis-Marie verwacht op een vergadering over de wijk Berflo Es. Alle professionals die in deze Vogelaarwijk werkzaam zijn, zijn uitgenodigd. De bedoeling is dat ze meer gaan samenwerken. Voor Ellis-Marie en haar collega's is een sleutelrol weggelegd.
'Dagboek' van een Wijkzuster' is iedere dinsdag te zien bij TV Oost om 16.20, 19.20 en 21.30 uur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.